آیا واردات کاغذ بحران را برطرف می کند؟

به گزارش اجاره در حالیکه بحران کمبود و گرانی کاغذ پارسال مصرف کنندگان را با مشکلات جدی مواجه کرده، رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران اعتقاد دارد که ورود محموله های جدید کاغذ وارداتی به کشور می تواند مشکلات مربوط به عرضه کاغذ در بازار را حل کند.
به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، بحران کاغذ از پاییز ۱۳۹۶ شروع شد و با وجود اینکه در همان سال با ترخیص یک محموله کاغذ از گمرک این بحران تا حدی کنترل شده، اما افزایش نرخ ارز بار دیگر این صنعت را با مشکلاتی مواجه کرد؛ تا جایی که در آخرین روزهای اسفند ماه به دنبال افزایش بی رویه قیمت کاغذ، صنف ناشران در نامه ای به مسئولان دولتی خواهان پیگیری جدی برای حل معضل کمبود و گرانی کاغذ شدند.
از سوی دیگر در ایام آخر اسفند ماه، دبیر کارگروه ساماندهی کاغذ گفته بود که پارسال ۳۷ هزار و ۳۵۴ تن کاغذ روزنامه ای و ۲۱۸ هزار و ۶۲۳ تن انواع کاغذ تحریر وارد کشور شده است، اما فقط ۶۹۱۵ تن روزنامه ای و ۱۳۶۴۹ تن تحریر با حواله معاونت های فرهنگی و مطبوعاتی وزارت فرهنگ توزیع شده است. به این معنا که سایر مقادیر که با ارز دولتی وارد شده، غیرقانونی توزیع شده است.
اما ابوالفضل روغنی گلپایگانی – رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران – در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه ورود محموله های وارداتی جدید به کشور، می تواند نگرانی های مربوط به عرضه کاغذ در بازار را برطرف کند، اظهار داشت: در انتها سال قبل دولت منابعی را برای واردات کاغذ تأمین و امکاناتی فراهم نموده تا سفارش ها برای واردات این محصول صورت گیرد.
وی با اشاره به جهش قیمت کاغذ پارسال و مشکلاتی که برای مصرف کنندگان ایجاد شده، خاطرنشان کرد: وزارت ارشاد و وزارت صنعت، معدن و تجارت اقداماتی برای واردات کاغذ انجام دادند تا کمبود و افزایش قیمت را جبران کنند.
روغنی گلپایگانی در ادامه با اشاره به اینکه وضعیت تولید کشور در بخش کاغذ روزنامه و کاغذ تحریر خوب نیست، اظهار نمود: برای تأمین بازار امید چندانی به تولید داخل نیست. هم اکنون میزان دقیق ظرفیت فعال صنعت کاغذ مشخص نمی باشد، اما می توان گفت با وجود اینکه ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار تن کاغذ وجود دارد تولید ما نهایتاً به ۲۰ هزار تن می رسد.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران علت پایین بودن ظرفیت فعال صنعت کاغذ را کمبود مواد اولیه و ارز و همینطور نبود حمایت های لازم عنوان نمود.
او همینطور وضع تعرفه مناسب، فراهم کردن امکانات سرمایه گذاری و تخصیص وام های ارزان قیمت را همچون حمایت های مورد نیاز این صنعت عنوان نمود.
روغنی گلپایگانی اضافه کرد: از سوی دیگر با عنایت به کمبود کاغذ تحریر، باید بخشی از منابعی که به واردات تخصیص داده می شود صرف گسترش تولید شود.