ایران خودرو در سال ۹۸، ایران خودرو از تغییر مدیر تا وعده های داده شده

به گزارش اجاره گرچه گروه خودروسازی ایران خودرو در ایام نیمه اول سال ۱۳۹۸ روزهای خوبی را تجربه نکرد؛ میزان بدهکاری ها، زیان دهی و تعهدات معوقه اش به مشتریان زیاد شد و دست آخر هم مدیرعامل و برخی مسؤلان خویش را به علت گران فروشی و برخی مسائل دیگر بازداشت شده، دید اما در نیمه دو سال با آمدن مدیرعامل جوان، توانست کمی شرایط خویش را بهبود و تا حدودی خویش را از بحران نجات دهد.
به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، نیمه ابتدایی سال ۹۸ برای گروه صنعتی ایران خودرو روزهای چندان خوبی به همراه نداشت. این خودروساز سال خویش را با تعهدات معوق تحویل خودرو از سال ۹۷ شروع کرد. پس از آن هم که به علت زیان های فراوان، کاهش شدید تیراژهای تولید و… در مرز ورشکستگی قرار گرفت. بعد از آنکه در اواخر نیمه اول سال که به قول مسؤلان ذی ربط به علت گران فروشی ها، مدیرعامل خویش را بازداشت شده دید، با آمدن معاون وزیر صمت تا حدودی توانست از ورشکستگی فاصله بگیرد. این مدیر جدید توانست تا حدودی به وعده های خود جامعه عمل بپوشاند. جمع آوری خودرو های ناقص کف کارخانه و بازگشت به تیراژ تولید نه در حد روزهای اوج؛ اما روزهای قبل از تحریم ها و زیان ده شدن کارخانه همچون آن هاست که فاصله این خودروساز با ورشکستی و تعطیلی را بیشتر کرد.
تعهدات معوق خودرو های ایران خودرو از سال ۹۷، در اوایل سال ۹۸، برای این شرکت مشکل ساز و مشتریان این شرکت را معترض کرد. آنها معتقد بودند زمانی که هنوز شرکت، موفق به تحویل خودرو های پیش فروش شده سال قبل خود نیست، چگونه مبادرت به فروش فوری محصولات با موعد تحویل یک ماهه می کند؟
به دنبال موج جدید التهاب و افزایش قیمت ها در بازار خودرو در اوایل اردیبهشت ماه، کمیته خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت مصوب کرد که سهم فروش فوری خودروسازها ۱۰ درصد دیگر افزایش یابد. با این حساب، خودروسازان موظف شدند ۳۰ درصد از تولیدات روزانه خویش را برای فروش فوری در نظر بگیرند. این درحالی بود که آن زمان آماری رسمی از تعداد خودرو های تحویل شده به مشتریان اعلام نمی شد.
اما کمی بعد، معاون بازاریابی و فروش ایران خودرو با بیان این که فروش فوری روزانه ایران خودرو با برنامه و محاسبه دقیق است، از اجرای تمامی تعهدات معوق حداکثر تا آخر سال ۹۸ اطلاع داد. تاحدودی این وعده عملیاتی شد و میزان تعهدات این خودروساز کاهش پیدا کرد.
خردادماه بود که درخواست صدور مجوز تولید سواری دیزلی از جانب مرکز تحقیقات ایران خودرو مطرح شده و مخالفت سازمان محیط زیست را به دنبال آورد. مسؤلان سازمان حفاظت محیط زیست اعلام نموده بودند که چنانچه مجوز تولید این خودرو ها صادر شود، دستگاه های نظارتی ورود خواهند کرد. این سازمان دلیل این مساله را آلایندگی این خودرو ها و عدم توزیع سراسری سوخت گازوئیل مناسب در کشور عنوان کرده بود.
در این رابطه اما کارشناسان صنعت خودرو کشور معتقد بودند که مطرح شدن عدم تولید خودرو های سواری دیزلی چندان منطقی نبوده و بهتر است به جای رفع صورت مساله، به رفع مشکل اصلی پرداخته شود و در حقیقت کیفیت سوخت و گازوئیل بالا رود؛ در حقیقت نظر بر این داشتند که باید اقدامی صورت گیرد تا علاوه براینکه سوخت دیزل (گازوئیل) به یک سوخت با کیفیت تر تبدیل گردد، از جانب دیگر موتورهای پایه دیزل هم برای خودرو های سواری در داخل کشور مورد استفاده قرار گیرد.

خصوصی سازی و واگذاری سهام دولتی خودروسازان
موضوع ورشکستی خودروسازان بزرگ ایران همچون ایران خودرو در تیرماه توسط کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عنوان شد. اعضای کمیسیون خصوصی سازی را راه نجات شرکت های خودروسازی دانسته و تاکید داشتند که ایران خودرو و سایپا با عنایت به افزایش بدهی هایشان به سمت ورشکستگی خواهند رفت. در این رابطه وزیر صنعت معدن و تجارت هم ضمن تاکید داشتن بر احتمال ورشکستگی ایران خودرو و سایپا به علت زیان انباشته، از اصلاح ساختار و فروش اموال مازاد این شرکت ها اطلاع داد و اظهار داشت: واگذاری اموال غیرتولیدی، شرکت های وابسته و خود شرکت های ایران خودرو و سایپا شروع شده و واگذاری این دو خودروسازی تا سال ۱۳۹۹ صورت خواهد گرفت. البته کارشناسان صنعت خودرو معتقد بودند که واگذاری این سهام به بخش خصوصی ناکارآمد داخلی، اوضاع را بدتر خواهد نمود.
با وجود عزم وزارت صنعت، معدن و تجارت برای واگذاری سهام دولت در ایران خودرو و سایپا، اما کمیسیون صنایع و معادن مجلس تنها راه نجات صنعت خودرویی کشور را خصوصی سازی و نه خصولتی سازی این صنعت عنوان نمود. البته به قول رئیس این سازمان، سهام دولتی دو خودروساز بزرگ در وثیقه بوده؛ بنابراین باید پیش از فرایند واگذاری، از وثیقه بیرون برود. این در حالی بود که کارشناسان صنعت خودرو کشور ضمن پیچیده خواندن فرایند خصوصی سازی دو خودروساز که بایستی حداقل در سه الی چهار لایه صورت گیرد، معتقد بودند باید ابتدا شرکت های بی ربط با صنعت آنها و سپس شرکت های قطعه سازی که خودروسازان دارند واگذار شده و پس از آن به سراغ خصوصی سازی بروند.

طرح مشارکت در تولید خودرو ۲۰۷ هاچ بک دستی و اتوماتیک پانوراما
شرکت ایران خودرو محصول ۲۰۷ هاچ بک را در دو نوع دستی و اتوماتیک مجهز به سقف شیشه ای (پانوراما)، به منظور پاسخگویی به نیاز مشتریان و افزایش سطح رضایت مندی آنان به صورت طرح مشارکت در تولید خودرو به فروش رساند. این طرح از ۲۲ تیر آغاز و تا آخر آن ماه ادامه داشت. موعد تحویل خودرو هم از تیر تا مهرماه سال ۹۹ پیشبینی شده بود.

برنامه ایران خودرو برای خروج از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت
طبق اعلام قائم مقام ارشد گروه صنعتی ایران خودرو، این خودروساز با استفاده از قانون مصوب ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی در پشتیبانی از تولید داخلی، نسبت به تجدید ارزیابی دارایی های خود برای خروج از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت و اصلاح ساختار مالی، بعد از تأیید دستگاه های ذی ربط و طی مراحل قانونی، ارزش دارایی های خویش را به روز کرد. قرار بر این بود که منابع جدید مالی حاصل از این تجدید ارزیابی بعد از طی مراحل قانونی به حساب افزایش سرمایه شرکت منظور شود.

رونمایی از خودروی پژو ۳۰۱
در تیرماه، مدیرعامل سابق گروه صنعتی ایران خودرو ضمن رونمایی از خودروی پژو ۳۰۱، از داخلی سازی یکی از قطعات استراتژیک اطلاع داد و اظهار داشت: نخستین سری از خودرو های پژو ۳۰۱، اردیبهشت ماه سال ۹۹ به مشتریان عرضه خواهد شد. تولید پژو ۳۰۱، ایران را صاحب یک پلت فرم خواهد نمود که می توان خودرو های زیادی را بر روی آن تولید کرد. او معتقد بود که کسی تا آن زمان جرائت تولید این قطعه داخلی سازی شده را نداشته اما به کمک مدیران جوان ایران خودرو، این قطعه داخلی سازی و تولید شد.
طبق وعده، مقرر است که خودروی پژو ۳۰۱ در دو مدل وارد بازار شود و نخست مدل دستی آن عرضه خواهد شد. فعالیت ساخت مدل اتوماتیک هم از سال ۹۸ شروع شده که بعد از گیربکس دستی به بازار خواهد آمد. این محصول استانداردهای ۸۵ گانه را پاس می کند. تولید قطعات با حداکثر خودکفایی و پایین ترین میزان ارزبری در این پروژه انجام شده است. خودکفایی این محصول در زمان رونمایی ۶۱ درصد بود اما تا آخر سال به ۸۰ درصد رسید.

تغییر مدیرعامل ایران خودرو؛ داغ ترین خبر سال ۹۸
اواخر مرداد ماه بود که سخنگوی دولت، در یک نشست خبری، از برکناری هاشم یکه زارع -مدیرعامل ایران خودرو- به علت تغییر قیمت خودرو اطلاع داد و عباس علی آبادی- مدیرعامل مپنا – را بعنوان مدیرعامل جدید ایران خودرو معرفی نمود. آن روزها برای گروه صنعتی ایران خودرو روزهای پر فراز نشیبی بود. روزهایی که در نهایت به بازداشت، مسدود شدن حساب ها، ممنوع الخروجی و در نهایت تغییر وی (هاشم یکه زارع) پس از شش سال تکیه بر صندلی مدیرتعاملی ایران خودرو شد.
۱۹ مردادماه به دستور اداره دعاوی حقوقی بانک مرکزی تمامی حساب های هاشم یکه زارع مسدود شد. کمتر از دو هفته پیش از آن، یعنی ۸ مرداد، به دنبال اعتراضاتی که به دعوتنامه های جدید ایران خودرو با قیمت های بالاتر از نرخ کارخانه شده بود، این شرکت در اطلاعیه ای اعلام نمود که با عنایت به مکانیزه بودن صدور دعوتنامه در ایران خودرو، به دلیل به وجود آمدن ایراد نرم افزاری، تعداد اندکی از دعوتنامه های ارسال شده با بهایی مغایر با قیمت مصوب شرکت صادر شده که این تعداد دعوتنامه هم در اسرع وقت اصلاح و باردیگر ارسال خواهد شد اما در ۲۸ مرداد سخنگوی دولت از برکناری مدیرعامل ایران خودرو اطلاع داد و به فاصله چند ساعت بعد، خبر بازداشت یکه زارع رسانه ای شد.
برخی اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به بازداشت مدیرعامل ایران خودرو، اعلام نمودند که بازداشت چند نفر در ایران خودرو یک ظاهرسازی تکراری می باشد. رانت خودرو به حدی فراگیر است که آنرا به مصون ترین قلعه در مقابل قوانین کشور تبدیل نموده است. تا زمانی که لیست بهره مندان از هزینه های تحمیلی به مردم اعلام نشود، این رانت خونین ادامه دارد.

معاون جوان وزارت صمت، راهی جاده مخصوص کرج شد
در حالی که سخنگوی دولت در ابتدا جایگزین هاشم یکه زارع را عباس علی آبادی معرفی کرده بود اما او به دلایلی که هیچ گاه مشخص نشد، این سمت را نپذیرفت. در نهایت فرشاد مقیمی که تا آن زمان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بود، به اتفاق آرای اعضای هیات مدیره ایران خودرو، در مورخه ۴ شهریور ماه ۱۳۹۸ بعنوان جوان ترین مدیرعامل این گروه خودروسازی انتخاب شد.
مدیرعامل جدید گروه صنعتی ایران خودرو در جلسه معارفه خود در عرضه برنامه های مدنظر خود برای ایران خودرو، ضمن تاکید براینکه ابتدا باید رونق تولید را معنا کرد، اظهار نمود: بطور قطع با ایجاد رونق تولید تمامی اهدافی که دشمنان با اعمال تحریم برای صنعت کشور در نظر گرفته اند، خنثی خواهد شد. با اقدامات اصلاحی و اجرای برنامه ها و فعالیتهای جدید سرعت تولید را افزایش خواهیم داد. به کارگیری روش های نوین تأمین منابع مالی را همچون محور برنامه های ایران خودرو خواهد بود.
او همینطور اعلام نموده بود که با پشتیبانی سازندگان قطعات تعداد خودرو های کف پارکینگ را برپایه برنامه زمانبندی به صفر خواهد رسید. باتوجه به اینکه برنامه تولید ایران خودرو مشخص و نیازمندی ها در حوزه تأمین هم مطابق با تعداد تولید تعیین شده است، با همت و یاری تأمین کنندگان در کمتر از دوماه آینده (که حدودا آبان ماه می شد) به تیراژ تولید روزانه دست کم ۲۰۰۰ دستگاه خودرو خواهیم رسید.
هرچند این وعده تا دوماه پس از تاریخ اعلام که شهریور ماه بود عملیاتی نشد اما نهایت در دیماه میزان خودرو های ناقص کف پارکینگ ایران خودرو به صفر نزدیک شد.

توقف تولید پژو ۴۰۵
اوایل شهریور ماه بود که وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام نمود: طبق یکی از بندهای بسته تولیدی این وزارتخانه برای صنعت خودرو، خودرو های جدید باید در چرخه تولید قرار بگیرند و خودرو های قدیمی همچون پراید در سایپا و پژو ۴۰۵ در ایران خودرو از چرخه تولید بیرون بروند.

آغاز همکاریهای ایران خودرو و شرکت های دانش بنیان
مدت زیادی از آمدن مدیرعامل جدید ایران خودرو نگذشته بود که عملی کردن برنامه های خویش را شروع کرد. بعنوان نخستین گام، در دیدار با معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همکاری شرکت های دانش بنیان، طراحی و تولید خودرو های برقی مورد تاکید قرار گرفت. مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو هم در این دیدار بر بهره مندی از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان در توسعه صنعت خودرو تاکید کرده و اظهار داشت: با عنایت به حرکت های بوجود آمده در گروه خودروسازی جهت استفاده از دانشمندان و مهندسین جوان و خلاق کشور، می خواهیم با محوریت و پرچم داری گروه خودروسازی و به کارگیری توان کشور در حوزه های مختلف، یک حرکت یکپارچه و منسجم برای دستیابی به محصولات جدید همچون خودرو های برقی ایجاد نماییم.

خان کرمی بازداشت شد
گروه خودروسازی ایران خودرو تازه به آرامشی نسبی رسیده بود که خبر بازداشت مصطفی خان کرمی- قائم مقام فروش ایران خودرو- در محل کارش از جانب دادسرای کارکنان دولت منتشر گردید.

در ادامه به مهمترین دستاوردهای ایران خودرو از نیمه دوم سال ۹۸ تا آخر سال می پردازیم:

ممنوعیت واردات قطعات با توان ساخت داخل
یک ماه از بعد از ورود مقیمی به ایران خودرو نوید آشکار شدن روند روبه رشد داخلی سازی قطعات خودرو داده شد. او خرید و واردات قطعاتی که توان و امکان ساخت داخل وجود داشت را ممنوع کرده و اعلام نمود که با جدیت با کسانی که بخواهند در این فضا خللی ایجاد کنند، برخورد خواهد نمود.

نوسازی ۵۰۰ دستگاه تاکسی فرسوده
در مهرماه بود که مدیرعامل ایران خودرو از آمادگی این شرکت برای تحویل ۵۰۰ دستگاه تاکسی نو جایگزین تاکسی های فرسوده و تست موتور EF۷ دوگانه سوز روی خودروی ون اطلاع داد و تفاهم نامه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و آغاز تحویل خودرو های تاکسی مطابق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر را امضا کرد.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در آن زمان با اشاره به تردد ۷۰۰۰ ون فرسوده در سطح شهر، اظهار نمود: ۲۵۰ دستگاه ون را می توانیم با شرایط گذشته تحویل دهیم. طبق تفاهم نامه ای که با شهرداری داشته ایم بزودی ون جدید با موتور EF۷ برای نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور به بازار خواهد آمد. موتور EF۷ دوگانه سوز روی ون ها در حال تست است و بزودی طی تفاهم نامه با شهرداری تهران این محصول جدید را به بازار عرضه خواهیم کرد. علاوه بر این تقویت ناوگان مینی بوس کشور باید صورت گیرد و بنابراین ۱۰۰ دستگاه مینی بوس آرین آماده تحویل شده است و این تعداد قابل افزایش تا ۲۰۰ دستگاه هم خواهد بود. همینطور در مبحث نوسازی خودرو های فرسوده حاضر در شبکه حمل و نقلی کشور، مطابق تفاهمی با شهرداری های مختلف کل کشور، با صرف هزینه های اندک و با استفاده از ظرفیت های داخلی حدود ۶۰۰۰ خودرو در این سیستم نوسازی خواهند شد.

معرفی ۳ خودروی جایگزین پژو ۴۰۵
در آبان ماه معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو ضمن بیان اینکه با هماهنگی و توافق صورت گرفته میان وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان ملی استاندارد ایران و ایران خودرو، خط تولید محصول پژو ۴۰۵ GLX بنزینی در انتها خرداد ماه سال۹۹ متوقف خواهد شد، از جایگزینی سه محصول رانا، پارس و گروه سمند با خودروی پژو ۴۰۵ GLX بنزینی اطلاع داد. البته تعهدات این خودرو تا آخر تاریخ یاد شده اجرایی و پس از آخر خرداد ۹۹، محصول۴۰۵ GLX دوگانه سوز طبق تقاضای تاکسیرانی، صرفا برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور تولید خواهد شد.

داخلی سازی ابزار مخصوص هایما، دانگ فنگ، سوزوکی و ۲۰۰۸
به گفته مدیرعامل ایساکو از سال ۱۳۹۷ با اتفاقاتی که برای صنعت خودرو افتاد، در بحث خودروهایی همچون هایما و دانگ فنگ، استخراج اقلامی که در خدمات بعد از فروش بیشترین گردش را دارند، آغاز و ابزار مخصوص تعمیرات خودرو های هایما، دانگ فنگ، سوزوکی و پژو ۲۰۰۸ داخلی سازی شد. در خودروی دانگ فنگ حدودا ۱۷۶ قطعه و در خودروی هایما ۲۶۰ قطعه در دو کلاس S۵ و S۷، شناسایی شد و داخلی سازی آنها در دستور کار قرار گرفت.

انعقاد تفاهم نامه ایران خودرو و شرکت ملی نفت در جهت توسعه خودرو های گازسوز
مقیمی با شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تفاهم نامه ای در جهت توسعه خودرو های گازسوز با هدف کاهش مصرف بنزین و جایگزینی بنزین با سوخت پاک، کاهش هزینه های حمل و نقل بار و مسافر و همینطور کاهش آلودگی های ناشی از خودرو های بنزینی امضا کرد و در این رابطه اعلام نمود که در دوگانه سوز شدن خودرو ها طبق مصوبه شورای اقتصاد، علاوه براینکه محصولاتی که از گذشته بوده و امکان تولید وجود داشته و دارای ظرفیت هستد را در اختیار تفاهم نامه ای که فی درخلال دو مجموعه امضا شده، قرار داده ایم؛ برای خودرو ها و محصولات جدیدی که می توانیم به بازار عرضه نماییم، این اقدامات را انجام و با سرعت بیشتری دنبال خواهیم کرد.
در آذرماه سال ۹۸، سازمان حفاظت محیط زیست در چارچوب نامه ای به مدیرعامل ایران خودرو خواهان توقف پیش فروش چهار محصول یورو ۴ این شرکت شد و تصریح کرد که در صورت پیش فروش این خودرو ها، سازمان حفاظت محیط زیست پیگیری قانونی را در دستور کار خود قرار خواهد داد. این درحالی بود که انجمن خودروسازان ایران معتقد بود به علت آماده نبودن زیرساخت ها بخصوص عدم تولید و توزیع سوخت یورو ۵، امکان تولید خودروی سواری با استاندارد آلایندگی یورو ۵ فعلا وجود ندارد؛ اما شرکت ایران خودرو در پاسخ به نامه سازمان حفاظت محیط زیست، طی اطلاعیه ای اعلام نمود: ایران خودرو محصولات تولیدی خویش را بر مبنای جدول زمان بندی که سازمان های ذی ربط تعیین نموده اند، ارتقاء خواهد داد و بر حسب تکالیف قانونی، محصولات یورو ۵ یا هر استاندارد دیگری تولید و عرضه خواهد نمود.

خداحافظی با خودرو های ناقص از دیماه
مدیرعامل ایران خودرو در اواخر آذر ماه از آخر داستان تولید خودرو های ناقص اطلاع داد. به قول او با آغاز داخلی سازی قطعات تحریمی، تا یک ماه آینده تولید خودرو های ناقص آخر یافته و دیگر خودروی خوابیده در کف کارخانه به علت کسری قطعه نخواهیم داشت.

عرضه خودروی دنا اتوماتیک در اردیبهشت ماه ۹۹
مدیرعامل ایران خودرو وعده عرضه خودروی دنا اتوماتیک با ۹۰ درصد خودکفایی در کل خودرو و ۷۵ درصد در قطعات آنرا اردیبهشت ماه سال (۹۹) داد و تصریح کرد که برنامه هایی هم برای تولید خودرو های اقتصادی با قیمت های پایین تر در این شرکت وجود دارد. البته که تلاش بر این است که میزان خودکفایی بالاتر هم برود.
اما چندی بعد این مقام مسئول در حاشیه افتتاح طرح توسعه تولید قطعات خودرو در شرکت یدکی موتور ایران به وضعیت تولیدات جدید صنعت خودرو کشور اشاره نمود و اظهار داشت: خط تولید خودروی دناپلاس اتوماتیک در بهمن ماه ۹۸ توسط وزیر صنایع رونمایی و از فروردین ماه سال ۱۳۹۹ به بازار عرضه خواهد شد.

ایران خودرو در بحث تأمین قطعات برای خودرویی مشکل ندارد
به گفته مقیمی، ایران خودرو در تأمین قطعات خودرو هیچ مشکلی نداریم، بخشی از قطعات تأمین داخلی و بخشی هم خارجی است. امروز داخلی سازی صددرصد نداریم، چونکه به صورت مثال ساخت برخی تجهیزات توجیه اقتصادی ندارد که بخواهیم در داخل تولید کنیم؛ وارد می نماییم و هیچ مشکلی هم وجود ندارد.

همکاری ایران خودرو و صنایع دفاعی
در صنعت دفاعی همکاری هایی درخلال ایران خودرو و صنایع دفاعی کشور شکل گرفته است. موتورهایی که در صنایع دفاع ساخته شده، حاصل ترکیب صنعت و دفاع بوده که با تیراژ بالا تولید می شود. به اعتقاد مقیمی آنچه تابحال کمتر به آن توجه شده، انتقال دانش و تکنولوژی از صنعت دفاع به سایر صنایع است. حال توانسته ایم با مجموعه صنایع دفاعی همکاریهای خوبی را در حوزه های مختلف همچون تکنولوژی های پایین، میانی و سطح بالا آغاز نماییم که می تواند تحول خوبی برای این صنعت ایجاد کند.

تیراز تولید ایران خودرو به حالت سابق و بیشتر از ۲۰۰۰ دستگاه در روز رسید
طبق اعلام مدیرعاملی ایران خودرو، افزایش تولید خودروسازان و کاهش خودرو های ناقص مانده در کف کارخانه ها عملا ماحصل کار صنعت قطعه سازی بوده است. اگر قطعه سازان آستین همت بالا نمی زنند، این خودرو ها جمع نمی شد. از دی ماهایران خودرو روزانه بیشتر از ۲۰۰۰ دستگاه خودرو تولید می کند. البته که این رقم بالاتریم میزان تولید این شرکت در ده ساله اخیر نیست اما نشان داده است که حداقل توانسته به روزهای دو سال قبل و پیش از تحریم ها بازگردد.

تولید خودرو یورو ۵
تولید انبوه محصولات برخی محصولات ایران خودرو با موتور یورو ۵ با هدف اجرای سیاست های دولت و دستیابی به استانداردهای آلایندگی زیست محیطی صورت گرفت. یکی از موتورهای یورو ۵ این شرکت از آذرماه به تولید انبوه رسید. این شرکت تاییدیه و استاندارد موتورهای ملی را گرفته و از بهمن ماه تولید انبوه موتورهای یورو ۵ را در دستور کار خود قرار داد.
باوجود اینکه خودروسازان الزامات و محدودیت های قانونی از این جهت که از آغاز سال ۹۹ همه خودرو ها را باید با استاندارد یورو ۵ به بازار عرضه کنند، ایران خودرو تلاش کرد زودتر از این تاریخ به دانش آنها برسد. تا دیماه ۹۸، ۵۰۰ خودرو یورو ۵ تولید و به متقاضیان تحویل داده شد.

صرفه جویی ۵۸ میلیون یورویی ایران خودرو با داخلی سازی ۵۱ قطعه
این شرکت با حرکت از مسیر شرکت های دانش بنیان، توانست مجموعه سیاست هایی را در گروه صنعتی ایران خودرو، در جهت پشتیبانی از این شرکت ها اتخاذ کند. ایران خودرو صرفه جویی ۵۸ میلیون یورویی را با داخلی سازی ۵۱ قطعه و مواد اولیه را تا آخر بهمن ماه رقم زد.

سمند با پیمایش ۴۰۰ کیلومتر در هر سوختگیری
ایران خودرو در بهمن ماه سمند جدید پایه گازسوز که طراحی مخزن گاز آن در کف خودرو انجام شده و دیگر صندوق عقب خودرو را اشغال نمی کندف رونمایی نمود که پیمایشی به اندازه ۴۰۰ کیلومتر در هر بار سوختگیری را خواهد داشت.

۹ محصول جدید ایران خودرو در راه بازار
معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصولات ایران خودرو از تولید و عرضه ۹ محصول جدید این خودروساز به بازار طی سه سال آینده اطلاع داد. عرضه پنج محصول راناپلاس، سورن پلاس، سمند بهینه، دناپلاس اتوماتیک و ۲۰۷ پانوراما به بازار عرضه خواهند شد. علاوه براین این محصولات، چهار خودرو k۱۳۲ صندوقدار، k ۱۲۵ کراس اوور و k ۱۲۱ هاچ بک و همینطور دنای برقی از بهمن سال ۱۳۹۹ تا بهمن ۱۴۰۱ عرضه خواهد شد.

تولید ماسک در شرایط کرونایی
با دستور مدیرعامل ایران خودرو، شرکت مهرکام پارس مبادرت به تولید روزانه ۱۰ هزار ماسک و توزیع در شبکه بهداشت و درمانی در برای کمک به شبکه سلامت کشور برای مبارزه با کرونا کرد. این شرکت( مهرکام پارس) در حوزه طراحی و مهندسی قطعات پلیمری خودرو فعالیت می کند از شرکت های زیرمجموعه ایران خودرو است.

تحویل ۵۰ دستگاه آمبولانس ایران خودرو دیزل به وزارت بهداشت
۵۰ دستگاه خودروی آمبولانس پیشرفته تجهیز شده توسط شرکت ایران خودرو دیزل جهت استفاده در ناوگان امدادی کشور و خدمت رسانی به ستاد مبارزه با کرونا تحویل به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد. از ۶۴ دستگاه آمبولانسی که قرار بوده است به وزارت بهداشت تحویل داده شود، در اسفند ماه ۵۰ دستگاه آماده تحویل گردید. ۱۴ دستگاه باقی مانده هم بزودی ترخیص و تحویل خواهد شد. آمبولانس های تحویل شده از نوع اسپرینتر ۳۱۵ بنز دیزلی است که با عالی ترین استانداردهای زیست محیطی روز از منظر شاسی و تجهیزات پزشکی ساخته و تحویل می شود.

علاوه بر این دستاوردها، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو تاکید دارد که “معیارهای ایمنی خط قرمز ما است”. او می گوید که “ما درصدد احیای نام و نشان تجاری ایران خودرو هستیم تا مشتریان به «سر اسب» روی خودرو افتخار کنند”.