به گزارش اجاره وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) از صدور مجوز برای واردات ماسک های تنفسی اطلاع داد و اظهار داشت: به بانک مرکزی ابلاغ کردیم که واردات ماسک اولویت اول دریافت ارز است و در کنار آن مجوز موقت برای تغییر خطوط تولیدی برخی کارخانه ها هم صادر گردیده است.
به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، رضا رحمانی امروز (سه شنبه) در نشست هماهنگی طرح نظارت و بازرسی ویژه نوروز و ماه مبارک رمضان، با اشاره به اینکه ظرفیت های تولیدی مناسبی در حوزه صنایع غذایی وجود دارد، از افزایش ۲۰ درصدی تولید مواد غذایی در ۱۰ ماهه سال جاری اطلاع داد و اظهار داشت: بخشی از کالاهای اساسی وارداتی هم بیشتر از سال های قبل وارد شده است.
افزایش قیمت مواد بهداشتی در این شرایط طبیعی است
وی با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا به دو حالت در بازار اثرگذار بوده است، خاطرنشان کرد: تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا و فضاسازی های رسانه ای، قیمت برخی کالاها افزایش یافته است. از سوی دیگر مصرف برخی اقلام بهداشتی هم به شدت افزایش یافته که طبیعی است.
رحمانی افزود: شیوع ویروس کرونا برای برخی دشمنان این فرصت طلبی را ایجاد کرد که بازار را به هم بریزند. البته بعضی از فروشندگان هم از این مورد بعنوان یک فرصت یاد کردند و کالا را احتکار یا گرانفروشی کردند.
وزیر صمت از استان های کشور درخواست نمود که جلسات ستاد تنظیم بازار را به صورت مستمر با حضور استانداران برگزار کنند و اظهار داشت: تلاش داریم بتوانیم تولید اقلام بهداشتی را که این روزها بیشتر مورد توجه و نیاز مردم است، افزایش دهیم.
کمبود شکر نداریم
رحمانی در ادامه با تاکید بر اینکه کمبودی در زمینه شکر وجود ندارد، خاطرنشان کرد: اگر عرضه با وقفه ایجاد شود، برخی به سمت احتکار حرکت می کنند. البته شکر به اندازه کافی در کشور وجود دارد و حتی ما متهم به این بودیم که چرا اینقدر شکر ذخیره سازی شده است؛ ازاین رو فقط باید این کالا در بازار ارائه شود.
استقرار نماینده وزارت صمت در واحدهای تولید مواد ضدعفونی
وزیر صمت از فعالیت ۱۴ واحد فعال بزرگ در بخش مواد ضدعفونی کننده اطلاع داد و اظهار داشت: حالا نمایندگان وزارت صمت در این کارخانه ها مستقر شده اند تا مشکلاتشان را رفع کنند؛ ازاین رو مشکلی برای کالارسانی در بازار نداریم.
صدور مجوز کوتاه مدت تغییر خط تولید برای محصولات بهداشتی
وی همینطور از هماهنگی با وزارت بهداشت برای صدور مجوزهای کوتاه مدت به برخی واحدهای تولیدی برای تغییر خط تولیدی اطلاع داد تا آنها بتوانند محصولات مورد نیاز پزشکی را تولید کنند.
به گفته این مقام مسئول، هم اکنون ۷۰ واحد تولیدی مواد شوینده در کشور فعال است که ۲۵۰ هزار تن ظرفیت تولید دارند. مواد اولیه این محصولات هم داخلی است و سال قبل تنها نیمی از آن مصرف شده است.
رحمانی در ادامه با اشاره به اینکه وزارت بهداشت تدبیر کرده که ماسک در اختیار مراکز بهداشتی و درمانگاه ها قرار گیرد تا به صورت مجانی توزیع شود، خاطرنشان کرد: کسانی که مواد شوینده، بهداشتی و ماسک احتکار می کنند، در حق مردم خیانت می کنند که با برخوردهای سخت تعزیرات، دادستانی و قوه قضاییه مواجه خواهند شد.
کالا به حد کافی هست؛ مردم نگران نباشند
وی همینطور از مردم تقاضا کرد که با عنایت به “وفور کالا” به مرور تقاضای خویش را تأمین کنند و اظهار داشت: مجوز واردات ماسک هم صادر شده و هماهنگی های لازم با بانک مرکزی هم برای تأمین ارز مورد نیاز آن انجام شده و به بانک مرکزی ابلاغ کردیم که واردات ماسک اولویت اول دریافت ارز است؛ ضمن اینکه در واحدهای بزرگ هم بازرس مقیم، مستقر شده است.
ذخیره سازی کافی برای شب عید و ماه مبارک رمضان
رحمانی با اشاره به اینکه ذخایر کافی برای شب عید و ماه مبارک رمضان انجام شده است و جای هیچگونه نگرانی نیست، اظهار نمود: تلاش بانک مرکزی این است که قیمت ارز کاهش پیدا کند. اتفاقات اخیر سبب شده قیمت ارز بالا رود، اما در ماه های آینده تلاش بر این است که قیمت کنترل شود؛ ازاین رو اگر نرخ ارز پایین نیاید، سازمان حمایت اثر واقعی قیمت ارز را بر قیمت کالاها خواهد پذیرفت.