قیمت میوه شب عید

به گزارش اجاره دبیر ستاد تنظیم بازار و معاون بازرگانی داخلی وزارت صتعت، معدن و تجارت (صمت) قیمت حدودی پرتقال و سیب تنظیم بازاری را ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان و ۸۹۰۰ تومان اعلام نمود.
به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، عباس قبادی در برنامه «چاپ اول» شبکه خبر اظهار داشت: برای تأمین بازار شب عید حدود ۴۰ هزار تن میوه ذخیره سازی شده و استانداران و کارگروه های تنظیم بازار استانی هر مقدار که درخواست داشته باشند ارسال و توزیع می شود. سیب و پرتقال بیشترین مصرف را در میان میوه ها بویژه برای شب عید دارند.
وی اضافه کرد: هم اکنون در ۲۶۰ نقطه از میادین میوه و تره بار که ظرف چند روز آینده به ۲۷۰ نقطه هم خواهد رسید، میوه با کیفیت و قیمت مناسب عرضه می شود. ۷۰ درصد مردم تهران از میادین میوه و تره بار خرید می کنند که قیمت ها ۳۵ تا ۴۰ درصد در این میادین، پایین تر از قیمت در فروشگاه های دیگر است.
چرا میوه گران است؟
قبادی با اشاره به اینکه گرانی با گران فروشی متفاوت می باشد، خاطرنشان کرد: مشکلی در تأمین و تولید میوه وجود ندارد و توزیع آن از روز گذشته در سرتاسر کشور شروع شده اما هزینه تولید بسیار بالا رفته است. سال قبل نرخ ارز نصف سال جاری بود و حالا سبد میوه، کود، سم، هزینه های کارگری و حمل و نقل به شدت افزوده شده است. پرتقال با قیمت ۹ تا ۱۰ هزار تومان و سیب زیر ۹۰۰۰ تومان به عمده فروشی می رسد و با سود حدود ۱۵۰۰ تومان در میادین و میوه و تره بار عرضه می شود.
قیمت ها در میادین میوه و تره بار
بنابراین به قول وی بهترین پرتقال تنظیم بازاری با قیمت حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان و سیب حدودا ۸۹۰۰ تومان در میادین میوه و تره بار به فروش می رسد.
معاون امور بازرگانی داخلی وزارت صمت با اشاره به اینکه در دو ماه گذشته ۱۵ هزار و ۴۵۰ پرونده تخلف به ارزش ۲۰۰ میلیارد تومان تشکیل و به تعزیرات ارسال شده، درباره وضعیت بازار مرغ اظهار داشت: به وزارت جهاد کشاورزی تکلیف شده بود که ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی شود و در غیر این صورت مرغ به کشور وارد شود. نیاز کشور ۱۱۰ تا ۱۱۵ قطعه جوجه است. وزارت جهاد می گوید این میزان تولید را انجام داده، اما برآوردها تایید نمی کند.
مشکل بازار مرغ چیست؟
وی ضمن اشاره به اینکه تهران گیرنده مرغ از شمال کشور است و تولیدکننده نیست، خاطرنشان کرد: مدیران استانی در استان های تولیدکننده مرغ را نگه می دارند. حالا وزارت کشور پای کار آمده تا این مشکل حل شود و مقرر شده وزارت جهاد کشاورزی به تأمین مرغ استان تهران اقدام نمایند. مشکلی در تأمین مرغ وجود ندارد و ذخایر منجمد هم تأمین شده، اما مردم به مرغ گرم تمایل بیشتری دارند که درست هم هست.
قبادی همینطور از توزیع مرغ منجمد در میادین میوه و تره بار بزودی اطلاع داد.
فروش الزامی روغن تخلف است
معاون امور بازرگانی داخلی وزارت صمت درباره فروش الزامی روغن هم تصریح کرد که این کار تخلف است و اظهار داشت: گزارش مستندی در این رابطه دریافت نکردم. تأمین روغن مشکلی ندارد. میانگین مصرف ماهانه ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تن است، اما ۲۰۰ هزار تن روغن در کشور تولید می شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره نقد این مقام مسئول به ستاد تنظبم بازار، اظهار داشت: نقد در ارتباط با گرانی ها به بنده و همکاران من وارد است و اینکه مقام معظم رهبری به مبحث ورود کردند یعنی نتوانستیم موفق باشیم. اما همه از مجموعه دولت و دستگاههای بازرسی و غیره پای کارند و تلاش می کنند.