رییس فدراسیون واردات اتاق بازرگانی ایران: آمریکا عملا واردات غذا و دارو را هم تحریم کرده است

اجاره: آمریکا تحریم های یکجانبه و غیرقانونی خود بر ضد مردم ایران را به گونه ای طراحی نموده که واردات غذا و دارو هم دچار مشکل شود.

به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، از زمان خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم های یکجانبه ضد ایران، مقامات این کشور بارها اعلام نموده اند که غذا و دارو مشمول تحریم ها نمی شود و در نتیجه هدف تحریم ها، مردم ایران نیستند. این ادعاها در حالی مطرح می گردد که تحریم های بانکی فرآیند واردات همه کالاها همچون غذا و دارو را هم شامل می گردد. درواقع باآنکه روی کاغذ واردات کالاهای ضروری تحریم نشده، اما در عمل، فروشندگان خارجی این کالاها نمی توانند پول خویش را از واردکنندگان ایرانی دریافت نمایند و این مسئله می تواند سبب بروز مشکلاتی در واردات محصولات شود.
در این رابطه فرهاد احتشام زاد – رییس فدراسیون واردات اتاق بازرگانی ایران- درگفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: ترس برخی بانک های خارجی از جریمه شدن سبب شده در همکاری و تجارت با ایران با منشاء مالی یا تقاضا، بسیار محتاطانه رفتار کنند و به علت این که مبادلات با ایران را ریسک آمیز می دانند، تن به مراوده با ایران نداده و در حقیقت پرونده ها را طوری بررسی نمی کنند که آیا این پرونده، جزو کالاهای مجاز، غیرمجاز، کالاهای در فهرست تحریم ها یا شرکت های مورد تحریم هست یا خیر.

وی اضافه کرد: برخوردهای سختگیرانه و با یک چارچوب سخت در این مورد سبب شده که مبادلات ایران فارغ از ماهیت کالا همچون غذا و دارو، با مشکل روبرو شود.

نایب رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران افزود: علت این است که برای تعریف کانال های مالی در وهله اول باید زیرساخت های مبادله مالی را فراهم نماییم. بعد از فراهم شدن زیرساخت ها، نورسیده فاز مذاکره برای تامین کالا می شویم که در آن فاز هم باردیگر اتفاقاتی که برای بانک ها رخ داد، برای فروشنده ها هم اتفاق می افتد. به صورت واضح به این معناست که منابع خارجی تامین کالا هم دچار تردید شده و نگران این مورد هستند که اگر کالا برای ایران تامین گردد، آیا بر فعالیت و همکاری آنها با سایر کشورها تأثیرگذار خواهد بود یا خیر؟

وی اظهار نمود: در کنار تمام سختی هایی که یک تاجر هم اکنون برای خرید یا فروش (صادرات یا واردات کالا) متحمل می شود، تهدیدهایی دیگر از داخل هم برایش بوجود آمده است. هم اکنون صادرکننده اگر پس از سه ماه ارز حاصل از صادرات خویش را به کشور بازنگرداند، در حکم قاچاقچی به حساب می آید. همینطور اگر تامین ارز واردکننده خارج از مبادی رسمی باشد یا اگر کالا را بلافاصله در بازار تزریق نکند، بعنوان یک متخلف با آن برخورد می گردد.

احتشام زاد با اشاره به این که هم اکنون بخصوص در بخشی که ارز حاصل از صادرات برای واردات استفاده می شود، یک حلقه و زنجیره تعریف می گردد که در آن واردکننده و صادرکننده به هم نیازمند می شوند، اظهار داشت: صادرکننده نیاز دارد که ارز خویش را به واردکننده بفروشد تا بتواند از نقدینگی آن باردیگر برای تامین مواد اولیه یا محصول نهایی برای صادرات استفاده کند؛ به همین ترتیب واردکننده به صادرکننده نیاز دارد که از ارز حاصل از صادرات او استفاده نماید.