آغاز طرح ویره نظارتی نوروز از اول اسفند

به گزارش اجاره مدیرعامل سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از آغاز اجرای طرح نظارتی ویژه نوروز با افزایش دو برابری بازرسان از اول اسفند ماه آگاهی داد و اشاره کرد: ذخیره کالاهای راهبردی به اندازه ای است که می توانیم اعلام نماییم هیچ کمبودی نداریم.
به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، عباس تابش در جمع خبرنگاران اظهار نمود که طرح ویژه نظارتی شب عید تا اختتام ماه رمضان ادامه خواهد داشت.
او همینطور با اشاره به اینکه عضویت مردم در پویش “بدون قیمت نخریم”کار نظارتی را سبک تر می کند و موجب پشتیبانی از قانون مداری می شود، اظهار داشت: دریافت فاکتور از فروشندگان هنوز بین شهروندان رایج نشده، اما طبق قانون فروشگاه ها به ازای کم ارزش ترین کالاها نیز موظف به صدور فاکتور هستند که این مسئله باید بین شهروندان نهادینه شود.
مراکز نگهداری کالای ثبت نشده در سامانه انبارها مشکوک به کارهای مغایر با قانون هستند
تابش در ادامه با اشاره به ثبت ۵۷۰ هزار مرکز نگهداری کالا در سامانه انبارها، اشاره کرد: هر کس مرکز نگهداری کالا دارد باید در سامانه انبار ثبت کند، در غیر اینصورت آن مرکز نگهداری مشکوک الهویه و مشکوک به مبادرت به قاچاق، احتکار و توزیع برخلاف قانون است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بعد راه اندازی سامانه انبار، رصد ده قلم کالا به صورت پایلوت شروع، اشاره کرد: ورود و خروج و موجودی این ده قلم کالا شامل برنج، شکر، چای، کنجاله، سویا، جو، ذرت دامی، لاستیک، کاغذ چاپ و تحریر، گندم و روغن موتور که عموما ارز دولتی دریافت می کنند از انبارها بطور مداوم رصد می شود.
وی ادامه داد: ممکنست در مقاطعی به این ۱۰ قلم کالا افزوده شود. برای مثال حتما خرما، زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان و کالاهای اساسی در شب عید به فهرست ده قلم کالای اولویت دار این سازمان اضافه خواهد شد.
تابش با تاکید بر اینکه “در حال حاضر کالاهای راهبردی به اندازه ای ذخیره شده که می توانیم اعلام نماییم هیچ کمبود کالایی نداریم”، از دپوی برخی کالاهای اساسی در بنادر کشور آگاهی داد.
افزایش ۵۸ درصدی تشکیل پرونده طی ۷۶ روز پس از افزایش نرخ بنزین
ایشان سپس از افزایش ۱۸ درصدی بازرسی های این سازمان در ۹ ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل آگاهی داد و اظهار داشت: در این مدت سه میلیون و ۵۹ هزار و ۳۴۸ بازرسی در کل کشور انجام شده است. همین طور تعداد و ارزش پرونده های تشکیل شده در ۹ ماهه نخست امسال به ترتیب ۴۷.۴ و ۵۲.۴ درصد افزایش داشته است.
همین طور طبق اعلام معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) تعداد و ارزش پرونده های تشکیل شده در ۷۶ روز قبل و پس از افزایش قیمت بنزین به ترتیب ۵۸ و ۱۲۵ درصد افزایش داشته است.
بگفته وی پس از افزایش قیمت بنزین از بین ۱۰۰ قلم کالای اساسی قیمت ۴۲ کالا کاهشی، قیمت ۱۵ کالا ثابت، قیمت ۱۹ کالا یک تا چهار درصد افزایش و قیمت ۱۹ کالا بیشتر از پنج درصد افزایش داشته است.
معاون وزیر صمت همین طور سیب زمینی، پیاز، جوجه یکروزه، کاغذ آچهار و تیر آهن را جزو اقلامی عنوان نمود که در ایام اخیر بیشتر از ۵ درصد افزایش قیمت داشته اند.
میوه و رستوران، صدر شکایات
تابش در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص اینکه بیشترین تخلفات در کدام بخش ها اتفاق افتاده، اظهار داشت که میوه، سبزیجات، خواروبار، نان و مرغ بیشترین شکایت ها را در میان کالاهای مصرفی و رستوران، تعمیرگاه خودرو، حمل و نقل درون شهری و مشاوران املاک دربین خدمات بیشترین شکایت ها را به خود اختصاص دادند.
همین طور بگفته وی گران فروشی، کم فروشی، عدم درج قیمت و تقلب پرشمارترین تخلفات اصناف و واحدهای تولیدی بوده است.
شکر نباید گران شود
رئیس هیئت مدیره سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به اینکه ذخیره شکر برای تامین بازار تا ماه های ابتدایی سال آینده نیز کافی است، اصرار کرد که شکر موجود در انبار با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده و تغییر ارز تخصیص داده شده به شکر از ارز دولتی به نیما که بتازگی انجام شده، به هیچ عنوان نباید منجر به افزایش قیمت این محصول شود.
وی با اشاره به اینکه کالاهای اولویت دار سازمان حمایت اول هر هفته باتوجه به نوسانات قیمتی درج شده در سامانه۱۲۴ تعیین می شود، اظهار داشت: قیمت مصوب شکر درب کارخانه را ۴۰۵۰ تومان و قیمت هر کیلو شکر فله و بسته بندی در مبادی عرضه به ترتیب ۴۷۰۰ و ۵۹۰۰ تومان است. اما با توجه به این که ممکنست بعضی از این شرایط سوء استفاده کنند، شکر در هفته آینده همچون کالاهای اولویت دارد سازمان حمایت اعلام خواهد شد.

منبع: