صادرات غذایی کدام کشورها محدود شد؟

به گزارش اجاره درپی شیوع کرونا در سرتاسر جهان که کشورها را نسبت به تأمین کافی مواد غذایی نگران ساخته است، شماری از صادرکنندگان بزرگ محدودیتهایی را برای فروش خارجی مواد غذایی یا محصولات کشاورزی وضع کرده اند.

به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، مصرف کنندگان در سرتاسر جهان به دنبال شیوع کرونا و وضع محدودیتهای رفت و آمد برای مقابله با گسترش بیماری، به انبارسازی مایحتاج خود می پردازند. اما تنها مصرف کنندگان عادی نیستند که در بحبوحه شیوع کرونا خریدشان را افزایش داده و به احتکار پرداخته اند. حالا بعضی از دولتها هم درصدد تضمین تأمین مواد غذایی در شرایط فعلی برآمده اند. طبق گزارش رویترز، این کشورها عبارتند از:

اوراسیا

گروه اوراسیا به علت شیوع کرونا تصمیم گرفته است صادرات آفتابگردان، گندم سیاه، چاودار و برنج را تا ۳۰ ژوئن محدود کند.

طبق گزارش خبرگزاری ریا، این اتحادیه گمرکی که شامل روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان است، همینطور سویا و برخی صیفی جات مانند پیاز را تا ۳۰ ژوئن به خارج از این گروه عرضه نخواهد کرد.

این محدودیتها از ۱۲ آوریل به اجرا گذاشته می شوند.

روسیه

دولت روسیه پنج شنبه گذشته پیشنهاد وزارت کشاورزی برای محدود کردن صادرات غله به هفت میلیون تن از آوریل تا ژوئن را تصویب کرد.

وزارت کشاورزی روسیه همینطور اعلام نمود حداکثر ۱.۵ میلیون تن غله از ۱.۸ میلیون ذخایر خویش را برای تأمین تقاضای داخلی خواهد فروخت. هدف از این اقدام کاهش فشار بر بازارهای داخلی مواد غذایی است که با افت ارزش روبل روبرو شده اند. با این وجود مقامات روسیه تابحال از اعمال محدودیتهای صادراتی که در بحرانهای گذشته مشاهده شده بود، خودداری کرده اند.

اوکراین

وزارت توسعه اقتصاد، بازرگانی و کشاورزی اوکراین پنج شنبه گذشته اعلام نمود که این کشور به منظور پشتیبانی از بازار داخلی در مقابل تقاضای فزاینده، صادرات گندم سیاه را تا اول ژوییه ممنوع کرده است.

بزرگترین بازرگانان غله اوکراین دوشنبه گذشته با پیشنهاد وزارت اقتصاد برای محدود کردن صادرات گندم به ۲۰.۲ میلیون تن در فصل ۲۰۲۰-۲۰۱۹ به منظور پیشگیری از افزایش قیمتهای داخلی نان موافقت کردند.

تولیدکنندگان نان و آسیاب کنندگان گندم در اوکراین که صادرکننده بزرگ گندم است، هفته گذشته از دولت درخواست کرده بودند صادرات این غله و محصولات در رابطه با آنرا به منظور ثابت نگه داشتن قیمت نان در دوره شیوع کرونا محدود کند.

وزارت اقتصاد اوکراین اعلام نمود که صادرات گندم و فروش آرد در بازار داخلی کنترل می کند.

قزاقستان

وزارت کشاورزی قزاقستان روز جمعه اعلام نمود این کشور با صادرات ۲۰۰ هزار تن گندم و ۷۰ هزار تن آرد در ماه جاری موافقت می کند.

همچنین قزاقستان اعلام نمود به جای ممنوعیت صادرات که پیش از این اعلام نموده بود، سهمیه هایی را برای صادرات گندم، شکر، دانه آفتابگردان و برخی صیفی جات مانند سیب زمینی و پیاز وضع می کند. این کشور صادرات آرد را ماه گذشته به منظور اطمینان از تأمین داخلی ممنوع و اعلام نموده بود سهمیه صادرات آرد و گندم را جایگزین این ممنوعیت خواهد نمود.

ویتنام

ویتنام که سومین صادرکننده بزرگ برنج در جهان است، قراردادهای صادرات برنج را تا ۲۸ مارس تعلیق کرد اما هنوز این ممنوعیت را لغو نکرده است.

نخست وزیر این کشور سه شنبه گذشته اعلام نمود از وزارت صنعت و بازرگانی درخواست کرده است برنامه صادرات برنج را قبل از پنجم آوریل اعلام نماید.

کامبوج

هون سن، نخست وزیر کامبوج دوشنبه گذشته اعلام نمود که این کشور صادرات برنج را با هدف تضمین امنیت غذایی داخلی در طول بحران ویروس کرونا ممنوع خواهد نمود.

هند

بازرگانان برنج هند به علت کمبود نیروی کار و مختل شدن لجستیک که مانع از تحویل قراردادهای فعلی شده است، امضای قراردادهای صادرات جدید را متوقف کردند.

مصر

وزارت بازرگانی مصر ۲۸ مارس اعلام نمود این کشور صادرات سبزیجات را به مدت سه ماه به منظور حفظ تأمین داخلی متوقف خواهد نمود.