منفی شدن تراز تجاری صمغ های صنایع غذایی برای نخستین بار در ۱۰ سال قبل

اجاره: رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از اجرای پروژه مطالعات بازار جهانی صمغ ها و شیره های نباتی و تدوین نقشه راه آنها در این مؤسسه اطلاع داد و اظهار داشت: در سال ۱۳۹۹ برای نخستین بار در ۱۰ سال قبل تراز تجاری کشور در زمینه صمغ ها و شیره های نباتی منفی شد.
به گزارش اجاره به نقل از ایسنا ​​​​​​، دکتر قدیر رجب زاده در بازدید دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم از این مؤسسه، ضمن عرضه گزارشی از عملکرد و دستاوردهای این مرکز پژوهشی اظهار داشت: شناسایی چالش های ملی در ایمنی و امنیت غذایی و عرضه راهبردهای برون رفت از آنها با پتانسیل های موجود و همینطور پاسخگویی به نیازهای پژوهشی و نوآورانه صنعت غذای کشور از محورهای اصلی فعالیت این مؤسسه تحقیقاتی است.
وی انعقاد قراردادهای پژوهشی و فناورانه با ۲۵۱ شرکت صنعتی داخلی در حوزه غذا و ۱۳ قرارداد پژوهشی با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی خارج از کشور در سه سال گذشته را از فعالیتهای این مؤسسه نام برد و خاطرنشان کرد: ایجاد و استقرار دبیرخانه دائمی شبکه ملی پژوهش و فناوری علوم و صنایع غذایی، همکاری در تدوین سند ملی امنیت غذایی کشور و تدوین چارچوب کلی سند ملی توسعه زعفران همچون مهم ترین اقدامات انجام شده در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای پیشبرد اهداف و رسالت های تعیین شده بوده است.
رجب زاده به اجرای پروژه مطالعات بازار جهانی صمغ ها و شیره های نباتی و تدوین نقشه راه آنها اشاره و اظهار نمود: با عنایت به این که در سال ۱۳۹۹ برای نخستین بار در ۱۰ سال قبل تراز تجاری کشور در زمینه صمغ ها و شیره های نباتی منفی شده است، نگاههای اصلی در تدوین این نقشه راه، کاهش وابستگی به صمغ ها و ایجاد زیرساخت های صادرات و توسعه فناوری با هدف افزایش تولید و ارتقای بهره وری بوده است.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: در طرح “تقسیم کار ملی زیست فناوری” که توسط ستاد توسعه زیست فناوری تدوین شده تولید بسته بندی آنتی باکتریال بر پایه سویه های نوترکیب با قابلیت تولید باکتریوسین بعنوان جایگزین ترکیبات نگهدارنده سنتزی و بهینه سازی تولید فرآورده های سین بیوتیک لاکتیکی بر پایه محصولات لبنی بومی- طراحی استارتر لاکتیکی مهندسی شده با قابلیت کاربرد صنعتی بر عهده مؤسسه قرار گرفته است که در حال انجام می باشد.
دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم اظهار داشت: شبکه سازی به منظور بهره گیری مناسب از ظرفیت ها، تجهیزات و توانمندی های موجود در کشور از اولویت های معاونت پژوهشی وزارت علوم خواهد بود.
به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، وی دستاوردهای مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی را مثبت ارزیابی و تصریح کرد: با عنایت به بسترسازی های صورت گرفته و همچنین دستاوردهای علمی و فناورانه پرارزش در مؤسسه، تجاری سازی دستاوردها باید بیشتر از پیش مورد توجه قرار گیرد تا درآمد پایداری را برای مؤسسه پژوهشی ایجاد نماید.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: با عنایت به این که خراسان رضوی قطب صنعت غذای کشور است، این ظرفیت در منطقه شرق کشور وجود دارد که بتانسیل های نیروی انسانی مستقر در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با انجام بازاریابی علمی، شاهد مشارکت بیشتر صاحبان صنایع و ارتقاء درآمد اختصاصی مؤسسه باشیم.