کالابرگ الکترونیکی امشب شارژ می شود؛ یارانه کدام خانواده ها افزایش می یابد؟

اجاره: مقرر است از امشب سه دهک اول یارانه شان افزایش یابد بدین سبب خانوارهایی با درآمد ماهانه کمتر از ۶ میلیون تومان مشمول افزایش ۲۰ درصدی یارانه خواهند شد.

به گزارش اجاره به نقل از مهر، از امروز مقرر است یارانه سه دهک اول به میزان ۲۰ درصد افزایش یابد. بر مبنای اطلاعیه صادر شده از جانب وزارت کار و تعاون، شرط بهره مندی از اعتبار افزایشی، خرید بیشتر از ۸۰ درصد یارانه ۴۰۰ هزار تومانی، معادل ۳۲۰ هزار تومان به ازای هر نفر است.
خانوارها می توانند یک ماه زودتر از واریز یارانه از اعتبار خود استفاده کنند، این طرح برای همه مشمولان اختیاری است.
شیر کم چرب بطری، پنیر، گوشت مرغ، تخم مرغ، روغن مایع، ماکارونی، برنج ایرانی، لبنیات، قند و شکر، حبوبات و گوشت منجمد گوساله، ۱۱ قلم کالای اساسی در طرح کالابرگ الکترونیک است.
۸ فروشگاه زنجیره ای بزرگ در این طرح مشارکت دارند و در شهرها و روستاهای کوچک نیز برای فروشندگان، بارکد خوان نصب می شود تا دسترسی و امکان بهره مندی عموم مردم از کالابرگ الکترونیکی فراهم گردد.
همه خانوارهای مشمول طرح می توانند با نصب برنامه شبکه ملّی اعتبار «شما» یا شماره گیری #۱۴۶۳*۵۰۰* از باقی مانده اعتبار خود باخبر شوند.
علیرضا عسگری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در برنامه خبری اظهار داشت: به ازای هر فرد در ۳ دهک اول مبلغ ۴۰۰ هزار تومان کالا برگ الکترونیکی پرداخت می شود. هزینه کرد آن اختیاری است و افراد بعد از شارژ این کالا برگ که امشب خواهد بود می توانند اقدام به خرید ۱۱ قلم کالا اساسی کنند.
افزایش ۲۰ درصد شامل چه خانوارهایی است؟
دهک یارانه خانوار بر مبنای میزان درآمد و هزینه های آنها مشخص می شود و برای این منظور یک سری فرمول وجود دارد. مرکز آمار بر مبنای همین محاسبات می گوید پایین ترین طبقه اقتصادی در کشور، افرادی هستند که در دهک اول هزینه و درآمد قرار می گیرند.
دهک اول یارانه ضعیف ترین قشر هستند و هزینه های ماهانه آنها پایین تر از سایر دهک ها است. خانوار دهک اول در خانه ای زندگی می کنند که به صورت متوسط ۷۵ مترمربع زیربنا دارد. حدود ۲۰ درصد این خانوارها، اجاره نشین هستند. گزارش های مرکز آمار نشان داده است جمعیت خانوار حاضر در دهک اول به صورت متوسط ۲.۶ نفره است و نصف جمعیت خانوار یعنی ۱.۳ نفر درآمد دارند. سرپرست خانوار دهک اول عموماً بعنوان کارگر ساده فعالیت می کند و کارکنان خدماتی یا فروشندگان در رتبه های بعدی قرار می گیرند.
دهک دوم، از خانوارهایی تشکیل شده که متوسط متراژ محل سکونت شان طبق گزارش های مرکز آمار، حدود ۸۲ مترمربع است. ۱۹ درصد خانوارهای دهک دوم در خانه اجاره ای زندگی می کنند. خانوار دهک دوم به صورت متوسط ۳.۱ نفر عضو دارد و از این بین آنها ۱.۴ نفر درآمد دارند. شغل اغلب سرپرستان خانوار دهک دوم کارگر ساده است و مشاغلی مثل صنعتگران و کارکنان بخش صنعت، رانندگان و متصدیان و مونتاژکاران ماشین آلات در رتبه های بعدی قرار دارد.
خانوار دهک سوم طبق گزارش رسمی مرکز آمار در خانه ای زندگی می کند که به صورت متوسط ۸۷ مترمربع زیربنا دارد. ۲۱ درصد خانوارهای دهک سوم اجاره نشین هستند. ۱.۴ نفر از اعضای این خانوار ۳.۳ نفره به صورت معمول، درآمد کسب می کند. شغل اصلی سرپرست خانوار دهک سوم در گروه صنعتگران و کارکنان مشاغل در ارتباط با آن جای می گیرد و کارگر ساده در رتبه بعدی قرار دارد. بخشی از سرپرستان خانوار دهک سومی در گروه شغلی رانندگان، متصدیان و مونتاژکاران ماشین آلات قرار می گیرند.
خانوارهایی که مشمول طرح افزایش یارانه نمی شوند؟
خانوار حاضر در دهک چهارم درآمدی، مطابق گزارش های مرکز آمار عموماً در یک واحد ۹۲ متری زندگی می کند. یک خانوار دهک چهارمی به صورت میانگین ۳.۴۵ نفره جمعیت دارد که از این تعداد، ۱.۴۵ نفرشان شغل و درآمد دارند. شغل اصلی سرپرست خانوار دهک چهارم عموماً رانندگان، متصدیان و مونتاژکاران ماشین آلات است و مشاغل حوزه صنعت و کارکنان خدماتی و فروشندگان در رتبه بعدی قرار می گیرند.
خانوار دهک پنجم را کسانی می سازند که محل سکونت شان به صورت متوسط ۹۴ مترمربع مساحت دارد. ۱۷ درصد این خانوارها اجاره نشین هستند. خانوار دهک پنجم به صورت میانگین از ۳.۵ نفر تشکیل شده و از این تعداد ۱.۵ نفر شغل و درآمد دارند. سرپرست این خانوار اغلب در حوزه صنعت مشغول به کار است و رانندگان، متصدیان و مونتاژکاران ماشین آلات در رتبه بعدی قرار می گیرند.
خانوار دهک ششم در خانه ای زندگی می کند که به صورت متوسط ۹۵ مترمربع است. جمعیت خانوار دهک ششم ۳.۵ نفر برآورد می شود و ۱.۴ نفر آنها درآمد دارند. شغل اصلی سرپرستان خانوار دهک ششم در حوزه صنعت طبقه بندی می شود.
خانوار دهک هفتم به صورت متوسط در خانه ۱۰۰ متری زندگی می کند. ۱.۶ نفر از جمعیت ۳.۶ نفره خانوار حاضر در دهک هفتم شغل دارند و به صورت مرتب یا نامظم درآمد کسب می کنند. شغل اصلی سرپرست خانوار دهک هفتم، در گروه رانندگان، متصدیان و مونتاژکاران قرار می گیرد و بخش قابل توجهی در حوزه صنعت مشغول به کار هستند.
سرپرست خانوار دهک هشتم اغلب در مشاغل بخش صنعت، مشغول به کار است. تنها ۱۳ درصد خانوارهای دهک هشتم در خانه اجاره ای زندگی می کنند. جمعیت خانوار دهک هشتم به صورت متوسط ۳.۵ نفر است که ۱.۵ نفر از آنها شغل و درآمد دارند. بخش قابل توجهی از سرپرستان خانوارهای حاضر در دهک هشتم درآمدی را متخصصان علمی و فنی تشکیل می دهد.
خانوار دهک نهم، در خانه ای زندگ می کند که به صورت متوسط ۱۱۰ مترمربع مساخت دارد. محل زندگی ۱۲ درصد خانوار دهک نهم، اجاره ای است. متخصصان علمی و فنی، شغل اصلی سرپرستان خانواده ها در دهک نهم است. فروشندگان و کارکنان بخش خدمات نیز در رتبه بعدی قرار می گیرند. به صورت متوسط از هر ۳.۵ نفر عضو خانوار دهک نهم، ۱.۶ نفرشان درآمد دارد.
دهک دهم پردرآمدترین خانوار ایرانی است. آنها بیشتر از سایر خانوارها پول درمی آورند و همینطور بیشتر از بقیه خرج می کنند. نکته عجیب در رابطه با خانواده های دهک دهم اینست که هزینه شان از میزان درآمدشان پیش گرفته (آمار است دیگر). محل زندگی خانوار دهک دهم، به صورت میانگین ۱۲۰ متر مربع مساحت دارد. اغلب این خانوارها صاحبخانه هستند و تنها هشت درصدشان در خانه اجاره ای زندگی می کنند. بخش بزرگی از خانوارهای دهک دهمی را متخصصان علمی و فنی می سازند. قانون گذاران، مقامات عالی رتبه و مدیران نیز بعنوان سرپرست خانوار دهک دهم قرار می گیرند. جمعیت خانوار دهک دهمی، به صورت متوسط ۳.۵ نفر است و ۱.۷ نفر از آنها کار می کنند و درآمد دارند.
در ادامه جزئیات در جدول قابل مشاهده می باشد. جدول دهک بندی یارانه بر مبنای داده های سال ۱۴۰۱
دسته بندی دهک خانوار
میزان درآمد برپایه آمار رسمی
میزان درآمد تقریبی برپایه تورم
دهک اول
یک میلیون و ۶۵۰ هزار تومان
سه میلیون و ۷۱۰ هزار تومان
دهک دوم
دو میلیون و ۳۳۵ هزار تومان
پنج میلیون و ۲۵۴ هزار تومان
دهک سوم
دو میلیون و ۷۶۰ هزار تومان
شش میلیون و ۲۱۰ هزار تومان
دهم چهارم
سه میلیون و ۲۶۵ هزار تومان
هفت میلیون و ۷۴۵ هزار تومان
دهک پنجم
سه میلیون و ۶۲۵ هزار تومان
هشت میلیون و ۱۵۶ هزار تومان
دهک ششم
چهار میلیون و ۱۳۰ هزار تومان
۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
دهک هفتم
چهار میلیون و ۷۳۵ هزار تومان
۱۰ میلیون و ۶۵۴ هزار تومان
دهک هشتم
پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان
۱۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان
دهک نهم
شش میلیون و ۷۲۰ هزار تومان
۱۵ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان
دهک دهم
۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
۲۳ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان