یک مقام مسئول: آمارهای پولی و بانکی بانک مرکزی وضعیت قابل قبولی ندارد

به گزارش اجاره یک مقام مسئول اظهار داشت: بانک مرکزی اخیراً آمارهای پولی و بانکی را عرضه کرده است که وضعیت قابل قبولی ندارد.

به گزارش اجاره به نقل از مهر، سید علی روحانی مدیر کل دفتر اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس در ششمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی نشست «الگوی توأمان برون رفت از بحران بانکی و رکود اقتصادی» اظهار داشت: بانک مرکزی اخیراً آمارهای پولی و بانکی را عرضه کرده است که وضعیت قابل قبولی ندارد و قرار بود در این جلسه افرادی از بانک مرکزی و وزارت اقتصاد برای پاسخ به نحوه حل بحران بانکی حضور داشته باشند که متأسفانه حاضر نشدند.
روحانی در ادامه با مطرح کردن سوالاتی از میهمانان نشست درخواست نمود که حول مباحث بحران بانکی و راهکارهای آن توضیحاتی بدهند.
در ادامه امیرحسین امین آزاد مسئول سابق در سطوح مختلف بانک مرکزی اظهار داشت: مشکل ما از نرخ بهره بالا یا پایین نیست و کاهش یا افزایش آن مشکل را حل نمی کند؛ بلکه مشکل بحث کلان از قبیل خصوصی سازی ناصحیح و غیره است که سبب رشد نقدینگی می شود.
وی اضافه کرد: بخش زیادی از مطالبات بانک ها امکان وصول ندارند که باید این را حل کرد و باید با وضوح و شفافیت اعلام گردد که زیان ناشی از پوشش این زیان از کجا خواهد آمد و باید تعیین شود که چه کسی زیان تسهیلات برگشت داده نشده را می دهد.
در ادامه نشست شریف زاده عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) اظهار داشت: ما در کشور شناخت قوی در ارتباط با مباحث بانکی و پولی نداریم و ضعف نظام بانکی ما سبب تورم شد؛ این در شرایطی است که ژاپن در دورانی همانند ما گرفتار بحران شد و مشکل بانکهای گرفتار زیان را برطرف کرد.
وی اضافه کرد: تا زمانی که نظام بانکی اصلاح نشود، بخش واقعی اقتصاد هم درست نخواهد شد؛ برای اصلاح نباید با بانکهای ضعیف مدارا کرد چونکه ترازنامه و ساختارهای بانک تغییری نمی کند، در نتیجه باید آنها را اصلاح کرد. در نتیجه این اصلاح، در ادامه می شود مباحثی از قبیل هدایت اعتبار، بانکداری توسعه ای و غیره را پیش برد که برای این اقدامات لازم است دولت به بانک ها تزریق سرمایه وسیعی کند.