طی پنج ماه نخست سال جاری محقق شد افزایش ۱۹۰ درصدی صادرات آهن اسفنجی

طبق آمار، طی پنج ماه نخست سال جاری بالغ بر سه میلیون تن شمش فولادی (فولاد میانی)، بیشتر از یک میلیون تن محصولات فولادی و بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ تن مقاطع طویل فولادی صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۳۹، ۸۸ و ۸۳ درصد افزایش داشته است؛ اما بیشترین افزایش میزان صادرات متعلق به مقاطع تخت فولادی و آهن اسفنجی است که به ترتیب ۱۱۴ درصد و ۱۹۰ درصد افزایش صادرات را نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ثبت کرده اند.
به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، برپایه آماری که توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در اختیار ایسنا، قرار گرفت، از آغاز سالجاری تا آخر مرداد ماه، سه میلیون و ۷۹ هزار تن انواع شمش فولادی (شامل اسلب، بلوم و بیلت) صادر گردیده است که به نسبت دو میلیون و ۲۱۳ هزار تن صادر شده در پنج ماه ابتدایی سال ۱۳۹۹ افزایش ۳۹ درصدی داشته است.
کل مقاطع طویل فولادی صادر شده در پنج ماه نخست سالجاری به یک میلیون و ۱۳۴ هزار تن رسیده است که نسبت به ۶۲۰ هزار تن صادر شده در مدت مشابه سال گذشته، ۸۳ درصد رشد داشته است. همینطور صادرات کل مقاطع تخت فولادی صادر شده در مدت مذکور سالجاری برابر ۲۶۵ هزار تن است که در مقایسه با ۱۲۴ هزار تن صادر شده در پنج ماه نخست سال گذشته، ۱۱۴ درصد بیشتر شده است.
همچنین طی پنج ماهه سال جاری، یک میلیون و ۳۹۹ هزار تن انواع محصولات فولادی (تیرآهن، میلگرد، ناودانی، انواع ورق، نبشی و غیره) صادر شد. این آمار در مدت مشابه سال قبل ۷۴۴ هزار تن ثبت شده است و براین اساس سال جاری میزان صادرات آن ۸۸ درص افزایش داشته است.
بیشترین درصد افزایش صادر هم متعلق به آهن اسفنجی است که با رشد ۱۹۰ درصدی صادرات در پنج ماهه ۱۴۰۰ به نسبت مدت مشابه سال قبل به ۴۹۰ هزار تن رسیده است. از آغاز فروردین تا آخر مرداد ماه ۱۳۹۹، حدود ۱۶۹ هزار تن آهن اسفنجی صادر شده بود.

بیش از همه، محصولات فولادی وارد کرده ایم
همچنین در مجموع پنج ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، میزان واردات به کشور تنها در مقاطع طویل فولادی و محصولات فولادی آن هم به ترتیب ۹ و یک درصد افزایشی بوده است و این درحالیست که برای شمش فولاد ۳۳ درصد کاهش واردات داشتیم و همچنان از واردت آهن اسفنجی بی نیاز هستیم.
بیشترین میزان واردات فولادی طی پنج ماهه سال جاری محصولات فولادی معادل ۳۳۸ هزار تن بوده است که البته نسبت به مدت مشابه سال قبل (۳۳۶ هزار تن) تنها ۲۰۰۰ تن بیشتر شده و یک درصد افزایش واردات داشته است.
پس از آن ۳۵ هزار تن مجموع مقاطع طویل فولادی در پنج ماه سال جاری وارد شده است که نسبت به همین مدت پارسال ۹ درصد افزایش پیدا کرده و از ۳۳ هزار تن به ۳۵ هزار تن رسیده است.
میزان مقاطع تخت فولادی وارداتی هم در پنج ماهه نخست سال جاری معادل ۳۰۳ هزار تن بوده است که از میزان واردات آن در مدت مشابه سال گذشته، ۱۰۰۰ تن کمتر است.
پس از آن، واردات محصولات فولادی با رشد ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از ۴۸ هزار تن به ۵۳ هزار در اولین ماه سال جاری رسیده است.
در مقابل اما واردات شمش فولادی (فولاد میانی شامل اسلب، بیلت و بوم) در مدت مذکو سالجاری ۳۳ درصد کاسته شده است. در صورتی که در مجموع پنج ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۹ حدود ۳۰۰۰ تن شمش فولاد وارد شد، این میزان در مدت مشابه سال جاری به حدود ۲۰۰۰ تن رسیده است.

منبع: