در نشست تفحص عدالت در بودجه عنوان شد؛ سیاست های اقتصادی عمدتا منعطف به طرف تقاضا بوده است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اقتصاد را عرضه و تقاضا می سازند و در سالهای اخیر سیاست های ما عموماً با اصلاح نرخ و قیمت درمانی منعطف به طرف تقاضا بوده است.

به گزارش اجاره به نقل از مهر، روح الله ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست تخصصی «تفحص عدالت در بودجه ۱۴۰۱» با اشاره به اینکه هدف این نشست سیاسی نیست و بررسی کارشناسی است، اظهار داشت: برخی موارد در بودجه ۱۴۰۱ همخوانی با آرمان های انقلاب ندارد و انتقاداتی هم از جانب کارشناسان و اندیشمندان مطرح شده و لازم دیدیم پیش از نهایی شدن بودجه، این انتقادات را به گوش مسئولین برسانیم.
وی اضافه کرد: در بودجه ۱۴۰۱ نخستین و مهم ترین دیدگاه بحث حذف ارز ترجیحی است که به شکلی منجر به آزادسازی قیمت ها می شود و تاثیر منفی و شکننده ای در اقتصاد کشور خواهد داشت؛ این اقدام کشور را دلاریزه می کند و یک صدمه جدی به اقتصاد می زند. همینطور بهترین راهکار نیست و راهکارهای بهتری وجود دارد که ظاهراً دوستان کمیسیون تلفیق هم به دنبال این راهکار ها هستند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: زمانی که در اقتصاد رانت وجود داشته باشد، مشکل را نمی توان با فشار بر مردم حل کرد. وقتی فشار کسری بودجه بر دولت وجود دارد، چرا باید از سر سفره مردم کم شود؟ آیا اصلاحات ساختاری اقتصاد اولویت ندارد؟
ایزدخواه اظهار نمود: اقتصاد را عرضه و تقاضا تشکیل می دهد و در سالهای اخیر سیاست های ما عموماً با اصلاح نرخ و قیمت درمانی منعطف به طرف تقاضا بوده درحالی که طرف عرضه یعنی حوزه تولید، اشتغال، گسترش صادرات و مشاغل غیررسمی اهمیت کمتری از سوی تقاضا ندارد. به اعتقاد ما این رویکرد تکنوکرات ها است.
وی در انتها تاکید کرد: تجربه نشان داده که پرداخت یارانه نقدی و آزادسازی قیمت ها، راهکار خوب و باثباتی نیست و قدرت خرید مردم اساساً ذبح می شود. مسأله ساختار تورم زای اقتصاد کشور، حاشیه نشینی تولید، شکاف طبقاتی از اولویت های ما است و با پیش فرض های نئوکلاسیک نمی توان مسائل کشور را حل کرد.