مدیرکل دفتر آبزیان سازمان شیلات اعلام کرد پرورش تیلاپیا در ۴ استان کشور

به گزارش اجاره مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات اظهار داشت: برمبنای مطالعات و ارزیابی های زیست محیطی، سازمان حفاظت محیط زیست اجازه پرورش ماهی تیلاپیا را داده است.
مهدی شکوری در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه برمبنای موافقت سازمان حفاظت محیط زیست هم اکنون در چهار استان سمنان، یزد، قم و خراسان جنوبی امکان راه اندازی مزارع پرورش ماهی تیلاپیا وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به این که ماهی تیلاپیا گاهی می تواند مخاطراتی را برای محیط زیست طبیعی بوجود آورد و از جانب دیگر ممکنست در استانهای دیگر پرورش تیلاپیا رقیبی برای سایر ماهی ها باشد استانهای مذکور برای پرورش این ماهی انتخاب شدند. همین طور علاوه بر موارد ذکرشده این اقدام ظرفیت خاموش استانها را روشن خواهدنمود.
وی افزود: در این ۴ استان مزارعی راه اندازی شدند و با رعایت موازین زیست محیطی در مدار تولید قرار گرفته اند و محصولات خودرا عرضه می کنند. ماهی های تولید شده بطور قطع پس از عرضه به بازار ارزش بالاتری خواهند داشت و برای مصرف کنندگانی که قبلا تیلاپیا وارداتی مصرف می کردند بسیار به صرفه تر و باکیفیت تر خواهد بود.
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات افزود: حدود ۱۰ سال است که بصورت محدود پرورش تیلاپیا انجام می شود ولی بتازگی این فرصت به وجود آمده که تولید این ماهی افزایش یابد.
وی در پاسخ به این پرسش که گفته می شود تیلاپیا تهدیدی برای سایر گونه های ماهی است و آیا پرورش آن برای محیط زیست مخاطره آمیز است؟ اظهار داشت: برنامه پرورش ماهی تیلاپیا بر پایه علم و دانش و قانون استوار است. قبل از این که برنامه پرورش تیلاپیا به اجرا گذاشته شود مطالعات ارزیابی زیست محیطی انجام شده است. این مطالعات در سازمان حفاظت محیط زیست ارائه شده و مورد تصویب این سازمان قرار گرفته و اجازه پرورش تیلاپیا در کشور داده شده است.
شکوری اشاره کرد: در عملیاتی که تا حالا در استانها انجام شده هیچگونه آثار مخربی در رابطه با اینگونه از ماهی دیده نشده است. در گزارش هایی که از مراجع بین المللی نیز در دست داریم در خیلی از کشورها پرورش این ماهی نه فقط اثرات منفی برجای نگذاشته، بلکه اثرات مثبتی در زیست بوم هم داشته است.
وی در آخر اظهار داشت: گونه ای مهاجم تلقی می شود که ۴ مرحله را سپری کند. مرحله اول حضور در محیط های طبیعی است. ماهی باید بتواند در محیط مستقر شود. دیگر این که بتواند تکثیر شود و چرخه زندگی خودش را کامل کند. در مرحله سوم ادامه حیات دهد و در مرحله چهارم نیز اگر توانست با ماهیان بومی رقابت کند و پیروز شود گونه مهاجم تلقی می شود.

منبع: