مروری بر رویدادهای مهم کشاورزی در هفته اول بهمن

به گزارش اجاره، در قسمت کشاورزی در این هفته خبرهایی منتشر گردید که از مهم ترین آنها میتوان به تعیین ˮعوارض صادراتی برخی محصولات جالیزیˮ، ˮدو ماه است در ضرریمˮ، ˮ عرضه گوشت گرم وارداتیˮ و ˮفاصله زیاد تولید گوشت تا مصرفˮ اشاره نمود.

به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، هفته جاری در قسمت کشاورزی با خبر “ثبت سفارش واردات برنج هنوز باز نشده” شروع شد. رئیس انجمن واردکنندگان برنج اعلام نمود که هنوز هیچ سفارش جدیدی ثبت نشده و گاهی مشکلات سامانه و بخش توزیع به پای شرکتهای واردکننده برنج گذاشته می شود و وزارت جهاد کشاورزی تصور می کند که شرکت ها به تعهدات خود عمل نکرده اند.

خبر دیگری که در ابتدای هفته در قسمت کشاورزی ایسنا منتشر گردید خبر “واگذاری زنجیره کامل تخم مرغ به بخش خصوصی بود. رئیس هیات مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن اظهار داشت که از تولید تا صادرات بخش تخم مرغ به این اتحادیه واگذار شده است.

“عوارض صادراتی محصولات جالیزی اعلام شد” از دیگر خبرهای منتشره در هفته جاری بود. وزارت جهاد کشاورزی عوارض صادراتی پیاز را ۱۰۰ درصد ارزش پایه صادراتی، سیب زمینی ۷۰ درصد ارزش پایه صادراتی، گوجه فرنگی ۷۰ درصد ارزش پایه صادراتی، هندوانه ۱۰۰ درصد و خربزه و ملون و طالبی هم ۱۰۰ درصد ارزش پایه صادراتی برای سال ۱۴۰۲ تعیین کرد.

عرضه بیشتر از ۱۴۰۰ تن گوشت قرمز در استان تهران و عرضه گوشت گرم وارداتی از شنبه هم همچون خبرهای مهم این هفته بخش کشاورزی بودند.

“فاصله تولید تا مصرف گوشت زیاد است” خبر مهم دیگر انتشار یافته در این هفته بود. رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران می گوید که بازار گوشت اسیر دلال بازی و واسطه گری شده است و افزایش قیمت گوشت و دام تناسبی با یکدیگر ندارد.

یکی دیگر از خبرها در این بخش عدم تغییر قیمت لبنیات بود. سخنگوی انجمن صنایع فرآورده های لبنی اعلام نمود که محصولات لبنی در چند وقت اخیر افزایش قیمتی نداشته است.

از خبرهای مهم در هفته جاری خبر “دو ماه است در ضرریم” بود. مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور اظهار داشت که با کاهش قیمت مرغ دو ماهی می شود که مرغداران در ضرر و زیان بسیار هستند.

“پیاز قصد کوتاه آمدن ندارد؟” خبر دیگری در قسمت کشاورزی بود که در این گزارش به قیمت پیاز و ارزان نشدن آن بعد از چند هفته اشاره شده است.

آخرین خبر انتشار یافته در هفته جاری در قسمت کشاورزی خبری در رابطه با الگوی کشت و تعیین عوارض صادراتی بود. رئیس اتاق اصناف کشاورزی می گوید در تدوین الگوی کشت نظر کشاورزان و اتاق اصناف دخیل نشده و برنامه آن از بالا به پایین است و چنین برنامه هایی اجرایی نخواهد شد.

منبع: