افزایش ۱۱۱ درصدی حراج اموال تملیکی در سال ۱۴۰۴

به گزارش اجاره، مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی از افزایش ۱۱۱ درصدی حراج اموال تملیکی در سال ۱۴۰۴ آگاهی داد.

به گزارش اجاره به نقل از مهر، احسان عسگری مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی بامداد امروز (شنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه بمناسبت هفته دولت در تشریح گزارش عملکرد این سازمان، اظهار نمود: سازمان اموال تملیکی بعنوان امین و نگهدار اموال دولت و آخرین مرحله تعیین تکلیف اموال، در سال ۱۴۰۳ بالاتر از ۵۱ همت کالا را تعیین تکلیف و بالاتر از ۱۲ همت را به خزانه دولت واریز کرد است.
وی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۴ با همفکری اعضاء هیات مدیره ها و مدیران استانی برنامه عملیاتی ای نوشته شده و بعنوان نخستین برنامه راهبردی سازمان فروردین ماه با هفت محور ابلاغ گردید. معاونین سازمان از راه برش استانی خود آنرا در خرداد ماه ابلاغ کردند. در عملکرد پنج ماهه سازمان، بالاتر از ۵ همت فروش کالا داشتیم که نسبت به برنامه خود مسیر خوبی را طی کرده است. ضمن این که این سازمان در پنج ماهه امسال اتفاقات تلخی شامل رکود اقتصادی و جنگ ۱۲ روزه تحمیلی را تجربه نمود و اگر این اتفاقات نبود آمار بهتری قابل عرضه بود.
مدیر عامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی تصریح کرد: در مجموع نسبت به عملکرد زمان مشابه در سال قبل در عرصه حراج ۱۱۱ درصد افزایش فروش داشتیم و در حالت مزایده ۶۳ درصد افزایش فروش را شاهد بودیم. هر کدام از استانها سهم قابل توجهی در این فروش داشتند؛ مانند استانهای هرمزگان، بوشهر، تهران، آذربایجان غربی.
عسگری بیان نمود: در سال ۱۴۰۴ اتفاق خوب دیگری برای سازمان افتاد. این سازمان بعنوان سازمان راندمان برتر در وزارت اقتصاد از میان ۶۸ سازمان برگزیده شد. ما در این سازمان، علاوه بر تعیین و تکلیف کالا، روی هوشمندسازی این سازمان تمرکز بیشتری کردیم که در سالهای قبل مغفول مانده بود و قوه قضائیه بعنوان بازوی اصلی این سازمان، این تکلیف را به ما واگذار کرد و در سامانه سیات تمامی فعالیتهای فروش، واگذاری، انهدام در آن صورت می گیرد و از آغاز سال تمام اقدامات در بستر این سامانه انجام شده است.
وی اضافه کرد: در مرحله بعدی با کمک دستگاه قضا در تلاش هستیم به سامانه های دیگر متصل شود. تکمیل شدن سامانه سیات و اجرایی شدن آن نشان داده است این سازمان از دید شفاف سازی و هوشمندسازی برای فروش کالاها بهره مند است. حراج خرده فروشی در این سازمان بعنوان یکی از فاکتورهای در سال ۱۴۰۴ اولویت دار شد و پیشرفت ۱۱۱ درصدی حراج، بیان کننده آن است که سازمان قدمهای جدیدی برای تعیین تکلیف کالا برداشته است.
مدیر عامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی خاطرنشان کرد: در تمامی پرونده های سازمان در عرصه املاک ۳۵۷۶ پرونده داریم که ۱۱۱۰ فقره کارشناسی شده که ارزش کارشناسی ۴، ۸۵۰ هزار میلیارد تومان معادل حدودی ۵ همت است و معاون فروش مسئول تعیین و تکلیف است. حدود ۴ هزار ملک فاقد سند با ارزش حدود ۵ همت هم وجود دارد.
وی اذعان داشت: سازمان اموال تملیکی در این دوره مدیریتی نزدیک به ۵۰ درصد انبارهای خودرا تجهیز کرده است. در عرصه تجهیز و انبارداری علمی امسال ۲۵ هزار متر مربع قفسه بندی خودرا تکمیل می کند و از سوی دیگر بخش ماشین آلات را هم تکمیل کرده که اینها قابل تقدیر هستند. در آینده نزدیک ان شاءالله حتما شروع ساخت انبار مرکزی استان تهران را بعنوان استان اصلی را کلید خواهیم زد و با حضور شما کلنگ شروع عملیات آنرا بزنیم.
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی اضافه کرد: سازمان اموال تملیکی حتی در جنگ ۱۲ روزه کار خودرا تعطیل نکرد و مزایده ها و حراج ها انجام شد. بسیار به بخش های امنیتی و نظارتی و نظامی کشور برای برون رفت از آن حوادث تلخ کمک کرد.
عسگری خاطرنشان کرد: ما در سازمان اموال تملیکی قسمتی از موضوعات مانند کمیته درآمد، کمیته انتصابات، کمیته صیانت و … نداشتیم که در این زمان به وجود آمده است. این کمیته ها منجر شدند که این آمار و اعداد با وقت و دقت بیشتری پیگیری شوند.
وی افزود: باید از دستگاه های حامی سازمان مانند ریاست قوه قضائیه و دادستان کل کشور و سازمان بازرسی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مجلس شورای اسلامی جهت همراهی، تشکر نماییم. ۱۸ همت در پنج ماهه سال ۱۴۰۴ با افزایش ۳۶ درصدی جهت تعیین تکلیف اموال از جانب سازمان محقق شده است و برگرداندن کالا به چرخه تولید و صنعت در این آمار سهم بیشتری به خود اختصاص داد است.
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی اظهار داشت: ۱۶ بخشنامه در عرصه احصاء اموال نوشته شد و از آغاز فروردین بالاتر از ۱۷ سفر کاری انجام شد و منجر گردید این اقدام در سازمان سرعت پیدا کند و به ۵۶ درصد احصاء اموال برسیم. حتما تا انتهای سال احصای اموال را پس از ۳۱ سال تمام خواهیم کرد.
عسگری در ارتباط با علت به فروش نرفتن املاک تحت ید سازمانی اموال تملیکی عنوان کرد: حوزه املاک مانند حوزه کالا نیست و پیچیدگی های خاص خودرا دارد. املاک سازمان موارد حقوقی خاصی هستند و برای مثال در استان مازندران ملکی تحت مالکیت آقای شهمیری وجود دارد که سازمان باید آنرا با قیمت نهائی کارشناسی بفروشد. ما ارزش املاک را به روز نکردیم. مجموعاً ۱۴۴ میلیاردریال از مجموعه اموال شهمیری به فروش رسیده است و پرونده این شخص مانند پرونده چای دبش و کوروش کمپانی پرونده کلانی است.
وی اضافه کرد: آن بخش از کالاهای پرونده چای دبش تقریبا تمام شده و حجم کوچک کالایی باقیمانده که خیلی کم است و در استان البرز و تهران باقیمانده است. بخشی هم به خود مجموعه چای دبش واگذار شده است. در مورد کوروش کمپانی هم تعدادی از خودرو ها حدود ۷ خودرو به علت مغایرت های استانداردی هنوز پایان نداشته و ظرف یکی دو ماه آینده احیانا این مورد هم خاتمه پیدا می کند. دو ملک هم در دماوند در پرونده کوروش کمپانی داشتیم که هنوز فروش نرفته است.
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی در ارتباط با طلای واگذار شده بابک زنجانی به این سازمان و ابهامات پیرامون آن، اظهار داشت: بحث طلای موسوم به آقای بابک زنجانی هنوز به سازمان اموال تملیکی تحویل نشده است. گمرک به طلای ورودی ایرادی گرفته است و طلا قبض شده است. اگر استانداردها وجود داشته باشد که منع قانونی ورود به کشور ندارد، اگر داشته باشد هم می تواند به هر کشوری که بخواهد بازگرداند و اگر برنگردد تازه به حالت تعیین تکلیف اموال تملیکی قرار می گیرد.
عسگری اضافه کرد: هر استان ما یک خزانه دارد و خزانه خودرا در بانکهای اصلی استانی قرار می دهد مانند بانک ملی و بانک صادرات و کالاهایی مانند طلا تحویل این بانکها می شود. حتی گمرک هم به این شکل نیست و همه اینها خزانه دارند.
وی در ارتباط با حجم کالاهای رسوب شده در انبار اموال تملیکی بیان نمود: کالای تعیین تکلیف نشده وجود دارد که قسمتی از این عدم توفیق به دلیل ابهامات است مانند کالاهای سریع الفساد و مصرفی که در سازمان رسوب می کند. این فرایند قطع نمی شود و همزمان کالاهای قاچاق و متروکه به سازمان منتقل می گردند.
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی در ارتباط با میزان عرضه و فروش شمش و سکه طلا و گوشی تلفن همراه آیفون و خودرو ها، خاطرنشان کرد: در ارتباط با حجم فروش طلا، عدد زیر ندارم اما طلا و سیمکارت و خودرو را برای نخستین بار به حراج آوردیم که حجم بالایی نداشت. این که در چه حالتی طلا تعیین تکلیف می شود؛ شرایطی مانند سایر کالاها دارد. حدود ۵ هزار خودرو هم تعیین تکلیف شدند که صرفا خودروی سواری نیستند و ماشین آلات راه سازی و سواری را شامل می شوند. چیزی حدود ۱۶۰۰ خودرو هم در سازمان موجود و درحال تعیین تکلیف هستند. بالاتر از ۱۵۰ خودرو هم برای واگذاری تعیین شدند.
عسگری در جواب سوال خبرنگار مهر در ارتباط با میزان خسارت نهائی وارد شده به اموال سازمان در حادثه بندر شهید رجایی اظهار نمود: اتفاق تلخ بندر شهید رجایی، در عرصه اقتصادی رقم خورد و خسارت زیادی به بندر، گمرک و سازمان اموال تملیکی وارد کرد. بخش عمده کالاهای موجود در بندر نزدیک به ۲ همت بود و حجم عمده خسارت دیده، کالایی بود که توسط سازمان فروش رفته بود. اسفند ماه بود که پارت قیر بود و از ۹۶۰ کانتینر، ۲۱۰ کانتینر خسارت دید و از بین رفت و چون فروش رفته بود و قرار بود صادر شود بنابراین خسارت کالا محسوب نمی شد اما چون هنوز از انبار ما خارج نشده بود در آمار سازمان ذکر می شود و با این استثنا حجم خسارت کالا در انبارهای ما زیاد نبود.
وی در ارتباط با آمار ماینرها در سازمان اموال تملیکی بیان نمود: ۱۲۳ هزار ماینر تعیین تکلیف و انهدام فنی شده است. ماینر هیچگاه به فروش نمی رسد بلکه در آسیاب منهدم می شود بشکلی که قابل استفاده نباشد.
عسگری در ارتباط با ساز و کار مربوط به کالاهای سریع الفساد در سازمان اظهار داشت: کالایی که مدت مصرف آن بگذرد و نتواند به چرخه توزیع برسد و استاندارد لازم را نداشته باشد، حتی به مصرف ثانویه هم نمی رسد. سازمان استاندارد در دو حالت به ما اعلام نظر می کند. یک این که کالا امکان مصرف ثانویه دارد یا نه که اگر نداشت، منهدم شود چون که روی سلامت جامعه تأثیر مستقیم می گذارد. گمرک هم اصلاً اجازه ترخیص چنین کالایی را ندارد. سازمان اموال تملیکی هم اصلاً مجوز چنین کاری ندارد و اگر کالایی استاندارد نداشته باشد وارد چرخه مصرف نخواهد شد.
وی در ارتباط با دستور قضایی بر مبنای این که طلای بابک زنجانی تحویل سازمان اموال تملیکی شود اظهار داشت: این خبر است و تا امروز هیچ کالایی موسوم به بابک زنجانی تحویل سازمان نشده و هر زمان تحویل شود با جزییات اطلاع رسانی خواهد شد. گمرک یک ماه زمان تعیین تکلیف به فرد می دهد و بعد از آن اگر موفق نباشد، تحویل سازمان می شود.
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی در ارتباط با آخرین آمار مربوط به کانتینر لوازم خانگی توقیف شده بوش، عنوان کرد: از مجموع ۴۷۰ کانتینر مربوط به بوش نیز، حدود کمتر از ۱۷ کانتینر باقیمانده که این میزان هم بر اساس گزارشی که به دادستان محترم تهران دادیم، از فروش ما برگشت خورده که احیانا ایراد فنی داشته و ۷ کانتینر هم در استان کرمان است و این ماه تعیین تکلیف می شود.
حرف آخر اینکه مجموعاً ۱۴۴ میلیارد ریال از مجموعه اموال شهمیری به فروش رسیده است و پرونده این شخص مانند پرونده چای دبش و کوروش کمپانی پرونده کلانی است. اسفند ماه بود که پارت قیر بود و از ۹۶۰ کانتینر، ۲۱۰ کانتینر خسارت دید و از بین رفت و چون فروش رفته بود و قرار بود صادر شود ازاین رو خسارت کالا محسوب نمی شد اما چون هنوز از انبار ما خارج نشده بود در آمار سازمان ذکر می شود و با این استثنا حجم خسارت کالا در انبارهای ما زیاد نبود. وی در ارتباط با دستور قضایی مبنی بر اینکه طلای بابک زنجانی تحویل سازمان اموال تملیکی شود گفت: این خبر است و تا امروز هیچ کالایی معروف به بابک زنجانی تحویل سازمان نشده و هر زمان تحویل شود با جزئیات اطلاع رسانی خواهد شد.

منبع: