بدهی ۱۰۰ میلیارد دلاری دولت به صندوق توسعه ملی

به گزارش اجاره، معاون صندوق توسعه ملی از بدهی ۱۰۰ میلیارد دلاری دولت اطلاع داد و اظهار داشت: ۳۶ میلیارد دلار به بخش خصوصی تسهیلات داده شده که از این محل، بدهی بخش خصوصی واقعی کمتر از ۲ میلیارد دلار است.

به گزارش اجاره به نقل از مهر، رضا محمدی، معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی در نشست کمیسیون راه اندازی و خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران با اشاره به اینکه حلقه مفقوده صندوق ارتباط ضعیف با بخش خصوصی واقعی است، اظهار نمود: صدمه های صندوق توسعه ملی در دهه گذشته، کار بخش خصوصی واقعی نبود. بخش بزرگی از این صدمه به دولت و بنگاه های وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی برمی گردد. بیشتر از ۱۰۰ میلیارد دلار از دولت طلبکار هستیم و ۳۶ میلیارد دلار به بخش خصوصی (۵۰ درصد به بخش خصوصی واقعی) تسهیلات داده شده که از این محل، بدهی بخش خصوصی واقعی کمتر از ۲ میلیارد دلار است.
محمدی اظهار داشت: بر مبنای مصوبه سال ۱۳۹۴ هیأت وزیران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی مکلف شده تا بر مبنای درخواست بانک عامل طرف قرارداد با صندوق توسعه ملی، طبق جدول بازپرداخت ارزی تسهیلات مذکور، شرایط لازم برای تبدیل ریال به ارز را با نرخ رسمی فراهم آورد و بعد از دریافت مبلغ ریالی هر قسط، معادل ارزی آنرا به حساب صندوق توسعه ملی نزد خود منظور کند. تا به امروز بانک مرکزی و وزارت نیرو از این مورد استنکاف کرده و صندوق توسعه ملی و سرمایه گذار صدمه دیده اند.
معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی افزود: از مانده مطالبات صندوق ۱.۹ میلیارد دلار از بخش خصوصی واقعی است که یک میلیارد دلار از چند طرح مشخص است. همکاری صندوق با بخش خصوصی، همکاری خوبی بوده است. ۷ میلیارد دلار از مطالبات صندوق وصول شده که ۲ میلیارد دلار از بخش خصوصی بوده است. تعامل بین صندوق و اتاق سبب می شود صندوق به رسالت خود برسد. در اساسنامه صندوق به بخش خصوصی تاکید شده است.
محمدی خاطرنشان کرد: ما با بخش خصوصی دیدگاه مشترک داریم؛ صندوق توسعه ملی خویش را فاند بخش خصوصی می داند و حلقه وصل ما با بخش خصوصی و اتاق بازرگانی، مبحث توسعه است. سرمایه ثابت در یک دهه اخیر، نصف شده و سرمایه در پروژه ها رسوب کرده است. ما در کنار اتاق ایران خویش را بخش خصوصی می دانیم و می خواهیم با طرح هایی که اتاق معرفی می کند در چارچوب تسهیلات و مشارکت همکاری نماییم.
معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی خاطرنشان کرد: برای این همکاری به فکر توسعه گرا نیازمند هستیم. باید چارچوب کار مشخص شود. پروژه های خوب برای همکاری تعریف شود. مثلا برای توسعه حوزه مکران بخش خصوصی برنامه و ایده عملی دارد و صندوق هم به این حوزه و سرمایه گذاری در آن علاقه مند است.
وی تاکید کرد: صندوق آمادگی همکاری با اتاق ایران را دارد. است. صندوق مثل گذشته اداره نمی شود و هیچ چیزی را کتمان نمی کند و پاسخگو است. در رویه جدید صندوق به دنبال بیان حقیقت هاست. آن چه مشخص است این که بخش خصوصی فکر و ایده دارد و صندوق منابع مالی خوبی دارد. پیشنهاد من اینست که پروژه های عملیاتی همکاری تعریف نماییم.
معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی همینطور اضافه کرد: پروژه های بالای ۱۰۰ میلیون دلار پروژه های بزرگ هستند و صندوق برای تأمین مالی این پروژه ها آمادگی دارد.
محمدی اشتباه مهم صندوق توسعه ملی را در گذشته، سپردن همه کارها به بانکها دانست و اظهار داشت: به استناد اساسنامه صندوق، بانکهای عامل باید طرح را بررسی می کردند و البته برای پروژه ها و انتخاب کشور هم باید دقت نماییم. در گذشته بسیاری از نقصان ها بر عهده بانک عامل بود و تلاش ما بر اینست که نقصان ها را جبران نماییم.

منبع: