بسته های حمایتی و تشویقی در راهند

اجاره: بعد از نوسانات ارزی که در اقتصاد کشور مشاهده شد، دولت دو بسته جدید ارزی اعلام نمود که تا حدودی افسار افزایش نرخ ارز را کشید. اینک خبرهای رسیده گویای تدوین پنج بسته حمایتی برای مردم و تولیدکنندگان است؛ گویا این بسته های حمایتی فراتر از آنچه ماه های قبل اجرا شده اند، در نظر گرفته شده که البته هنوز جزئیات و زمان اجرای آن اعلام نشده است.
به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، امروز خبرهای اقتصادی بر محوریت بسته های تشویقی در بخش آب و برق و همینطور بسته های حمایتی برای تولید و مردم قرار گرفت. همینطور خبر خوشی برای پرستاران جویای کار در خارج از کشور اعلام گردید. اما در خبرهایی دیگر علل گرانی خودرو و گوشت مرغ از زوایای جدید مورد بررسی قرار گرفت و نشانه های نه چندان خوبی از بورس و بازار سرمایه به گوش رسید.
پنج بسته حمایتی از مردم و تولید بزودی اعلام می شود
رئیس برنامه و بودجه اعلام نمود که دولت با عنایت به نوسانات ارزی پنج بسته حمایتی از مردم تدوین کرده که بزودی جزئیات آن اعلام می گردد.
به قول نوبخت، یک بسته برای همه مردم است به این صورت که حداقل ۲۵ قلم کالاهای اساسی و روزمره مردم که در سبد زندگی آنان قرار دارد، با ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیارشان قرار می گیرد و بخش دیگر به صورت خاص برای اقشار صدمه پذیر جامعه یعنی پنج دهک از جامعه را شامل می گردد.
بسته های تشویقی برای مشترکان خوش مصرف آب و برق
در خبر مهم دیگری، وزیر نیرو از تدوین بسته های تشویقی برای مشترکان خوش مصرف اطلاع داد که طبق آن می خواهند آب و برق مشترکان کم مصرف را معادل مبلغی که صرفه جویی شده پرداخت کنند.
اردکانیان مصرف کنندگان آب و برق را هم اکنون سه دسته دانست؛ دسته اول مشترکان خوش مصرف هستند که الگوی مصرف را رعایت می کنند و ۷۰ درصد مشترکان برق و ۷۵ درصد مشترکان آب در این گروه قرار دارند. گروه دوم صرفه جو هستند و کمتر از گروه اول مصرف می کنند و در نهایت گروه سوم با وجود اینکه بخش کمی از مصرف کنندگان را شامل می گردد ولی حجم مصرف بسیار بالایی را به خود اختصاص داده اند و وزارت نیرو در تلاش است با برنامه مذکور این افراد را به سمت خوش مصرفی سوق بدهیم.
آلمان و انگلیس طالب نیروی کار ایران شدند
و اما خبر جالبی که امروز در حوزه اشتغال عنوان شد، انعقاد قرارداد اعزام نیروی کار ایرانی به انگلستان و آلمان در رشته های عمران، مکانیک و الکترونیک، پرستاری و کامپیوتر است.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی کاریابی های بین المللی اعلام نموده به علت نیاز شدید انگلیس به مشاغلی همچون پرستاری، در اولین مرحله برای ۱۰۰ پرستار صلاحیت دار، فرصت شغلی فراهم گشته است اما در مورد سایر مشاغل، مراحل اعزام مطابق ضوابط قانونی این کشور به شکل موردی و برای هر داوطلب با عرضه رزومه و بررسی موقعیتهای شغلی موجود صورت می گیرد.
برپایه این خبر، پرستاران داوطلب باید حداقل سه سال تحصیلات دانشگاهی، یک سال سابقه کار و مدرک زبان انگلیسی آیلتس آکادمیک با نمره ۷ یا مدرک OET با حداقل نمره B را داشته باشند و بعد از هشت ماه تا یکسال می توانند مجوز کار در انگلیس را کسب کنند.
همینطور شرط پذیرش پرستاران در دوره های آموزشی متقاضی دیگر یعنی آلمان دارا بودن مدرک آخر دوره پیش دانشگاهی و دیپلم و تسلط به زبان آلمانی است و دوره های آن شامل فعالیت در رشته کمک پرستاری در آلمان بعد از گذراندن ۲۴۰ ساعت دوره آموزش نظریه در ایران، ۲۴۰ ساعت دوره آموزش بالینی در برلین و ۸۰ ساعت دوره توجیهی در برلین است و بعد از آن بعنوان کمک پرستار در این کشور مشغول به کار شوند.
پول های سرگردان به بازار خودرو هجوم آورده اند
همینطور این روزها جهش ناگهانی و عجیب قیمت خودرو خریداران زیادی را پشت ویترین های لوکس نمایشگاه ها متوقف کرده است. این امر درپی نوسانات نرخ ارز صورت گرفته و همینطور خروج آمریکا از برجام و خروج شرکت های خودروساز بزرگ دنیا که بعد از تصویب برجام در راه همکاری با خودروسازان ایرانی قرار گرفته بودند دسترسی شرکتهای ایرانی را به قطعت خودرو دشوار کرده است.
در این باره عضو هیئت علمی دانشگاه علامه عامل دیگری را در افزایش قیمت خودرو، بخصوص در چند هفته اخیر در بازار آزاد بیان می کند که شاید کمتر به آن پرداخته شده باشد.
به قول امینی، هجوم پول های سرگردان به بازار خودرو به دنبال تشدید کنترل دولت بر بازار ارز و سکه عامل مهم رشد شدید قیمت خودرو در بازار آزاد است.
امینی خاطرنشان کرد که تفاوت بالای قیمت کارخانه و بازار خودروها به انگیزه های دلالی و سفته بازی دامن زده و سبب شده گذشته از کسانی که برای تامین نیاز مصرفی خود به دنبال خرید خودرو از کارخانه ها هستند نزدیک به ۱۰۰ درصد تقاضای خرید خودرو با اهداف سفته بازانه باشد.
“دان” هم عامل گرانی مرغ نیست!
و اما بعد از خودرو، نوبت به گوشت مرغ می رسد. محصول پروتئینی که مدتی است افزایش قیمت را تجربه می کند؛ افزایش قیمتی که دلیل اصلی آن از جانب مرغداران گرانی نهاده های تولید مطرح می گردد اما رئیس انجمن صنایع خوراک دام و طیور و آبزیان افزایش قیمت نهاده های تولید را رد می کند و می گوید قیمت نهاده های تولید در یک ماه گذشته نهایتا پنج درصد افزایش قیمت داشته است که نمی تواند باعث افزایش ۲۳ درصدی قیمت گوشت مرغ در یک ماه شود.
وی عامل اصلی افزایش قیمت را کاهش عرضه گوشت مرغ به علت گرمای شدید هوا در جنوب کشور، ناامیدی تولیدکنندگان از تامین صحیح، شفاف و به موقع نهاده های تولید، کاهش سرمایه گذاری، جو روانی منفی در تولید، بی اعتمادی به آینده کسب و کار و در نتیجه کاهش تمایل به پرورش مرغ از دلایل اصلی کاهش عرضه و در نتیجه افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار می داند.
در این شرایط مشخص نمی باشد علت افزایش قیمت گوشت مرغ بعنوان یک محصول استراتژیک چیست، چراکه قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار برای هر کیلوگرم گوشت مرغ از ۱۰ مرداد حداکثر ۸۱۷۵ تعیین شده است اما در بازار مصرف بیش از ۱۰ هزار تومان فروخته می گردد و تا ۱۱ هزار تومان هم در ایام اخیر قیمت داشت.
و اما سود باز هم نصیب سفته بازار شد…
طی روزهای اخیر شاخص بورس توانست تراز ۱۴۰ هزار واحدی را رد کند و بار دیگر به یک تراز تاریخی دست پیدا کند؛ اما رسیدن به این تراز تاریخی نشانه حال خوب بورس نیست، بلکه نشان از وضعیت کلی اقتصاد همچون شرایط بازار ارز و نرخ دلار در سامانه نیما، سامانه سنا و بازار آزاد دارد، چراکه با افزایش نرخ ارز به صورت طبیعی قیمت سهم ها در بورس افزایش می یابد و در نتیجه شاخص کل رشد می کند؛ ازاین رو تنها عامل پر رنگ که این روزها سبب رشد قیمت ها و در نتیجه شاخص در بورس شده وضعیت نامطلوب در نرخ ارز است.
چراکه مدتی است که بازیگران بازار سهام دید دراز مدت به سرمایه گذاری را به کلی فراموش کرده اند؛ صف های خریدی که در اندک زمانی به صف های فروش بدل می شوند گویای این مورد است. این اوضاع سبب شده سفته بازان حرفه ای که با دید کوتاه مدت وارد معاملات می شوند بتوانند سود خوبی به جیب بزنند.
پلمب انبارها یعنی رفتن به سمت قحطی
درپی انتشار اخبار توقیف و پلمب انبارها به جرم احتکار که بارها در رسانه ملی پخش یا در شبکه های اجتماعی دست به دست شده است، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران مطرح کرده که پلمب کردن انبارها از جانب دولت تنها حرکت به سمت قحطی را تسریع می کند.
به قول میر محمد صادقی، چاره تعیین نرخ مشخص و نظارت بر توزیع از جانب دولت می باشد، چراکه پر بودن انبارها در شرایط کنونی کشور سبب افتخار است و حتما نشان دهنده احتکار نیست.