افزایش ۵۴ درصدی درآمدهای وصولی و واریزی به خزانه از طرف گمرک

به گزارش اجاره، رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: وصولی های گمرک و واریزی به خزانه در سال ۱۴۰۲ با ۵۴ درصد افزایش نسبت به سال ماقبل به رقم ۲۴۷ هزار میلیارد تومان رسید.

به گزارش اجاره به نقل از مهر، محمد رضوانی فر رئیس کل گمرک ایران، اظهار داشت: میزان درآمدهای وصولی گمرک و واریزی به خزانه در سال ۱۴۰۲ در قسمت حقوق ورودی کالا، مواد اولیه قطعات منفصله و ملزومات و تجهیزات موتوری ۷۶ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال ماقبل ۴۵ درصد افزایش نشان داده است.
معاون وزیر اقتصاد در ادامه تصریح کرد: درآمدهای وصولی گمرک در قسمت حقوق ورودی در ارتباط با خودرو ۳ هزار میلیارد تومان با رشد ۱۸۰۰ درصدی، در قسمت واردات گوشی تلفن همراه دارای ارزش بالای ۶۰۰ دلار هم بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان، در قسمت عوارض صادراتی و سایر درآمدهای گمرکی حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به سال ماقبل آن ۲۷۰ درصد رشد داشته است.
به گفته وی میزان حقوق ورودی وصولی در ارتباط با گوشیهای تلفن همراه با ارزش کمتر از ۶۰۰ دلار، در همان حقوق ورودی کالاها ثبت و ضبط شده است.
این مقام مسؤول افزود: در سال ۱۴۰۲ مجموعاً در قسمت حقوق ورودی کالا، خودرو، تلفن همراه و عوارض صادراتی حدود ۱۲۱ هزار میلیارد تومان درآمد محقق شده است که دارای رشد ۸۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ بوده، این در شرایطی است که در سال ۱۴۰۲ بر مبنای بند (ب) تبصره (۷) قانون بودجه، حقوق گمرکی کالاهای اساسی و شیرخشک از ۴ به یک درصد کاهش پیدا کرده بود و بر مبنای بند ۳ تبصره ۶، حقوق گمرکی ماشین آلات و تجهیزات و مواد اولیه هم یک درصد بود و به صورت کلی شاهد کاهش هایی از این قبیل در قانون بودجه بودیم.
وی اظهار داشت: همینطور در سال ۱۴۰۲ به منظور کاهش هزینه های گمرکی واردکنندگان و کنترل تورم، سود بازرگانی هم در حداقل خود تعیین شد.
رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ علیرغم این که به واسطه کاهش در نرخ حقوق گمرکی و سود بازرگانی که سرجمع نرخ مؤثر حقوق ورودی را به شکل معناداری کم کرد، اما با تلاش همکاران عزیز در گمرکات اجرایی و افزایش حجم عملیات و مبادلات تجاری در کشور شاهد تحقق اهداف و ثبت رکوردهای مثبت درآمدی در سال ۱۴۰۲ بودیم.
به گفته وی، گمرک در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۱۲۶ هزار میلیارد تومان هم مالیات بر ارزش افزوده وصول نموده که دارای رشد ۳۲ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ است.

منبع: